PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=691927}

Magia w blasku księżyca

Magic in the Moonlight
2014
6,4 51 tys. ocen
6,4 10 1 51134
5,6 48 krytyków
Magia w blasku księżyca
powrót do forum filmu Magia w blasku księżyca

jak dla mnie

ocenił(a) film na 7

to może już wchodzić do kin, choćby jutro

lowcaszyi

nie tylko dla Ciebie :D

ocenił(a) film na 7
xxxoliksxxx

W życiu bym sobie monopolu nie uzurpował. Jest wręcz wskazane, by bilety rozdawali w każdej publicznej instytucji :P

lowcaszyi

Niech dają, a my będziemy płacić. Bilety warte każdej ceny.

ocenił(a) film na 7
xxxoliksxxx

Do 15-tego sierpnia na pewno odłożę parę groszy, ale myślałem raczej o tym, by zajęto się tym w ten sposób, że bilety będą chodziły za darmo. W ramach "ufajniania" społeczeństwa.

lowcaszyi

a niech płacą, bo warto :D

ocenił(a) film na 7
xxxoliksxxx

Zresztą, niech płacą, masz rację. Sam mam urodziny niewiele przed premierą, więc może się obejdzie... :P

użytkownik usunięty
lowcaszyi

Co roku nowy film od Allena.
Jak on to robi?

ocenił(a) film na 7

Jak się raz nauczył, pisząc miliardy tekstów dla tych czy innych gazet albo komików za starych, dobrych czasów, to tak mu zostało; wielka efektywność tworzenia. Z niego się to wręcz wylewa i podeszły wiek najwyraźniej nie jest w tym wypadku żadną przeszkodą. Mimo tego, że w wolnych chwilach gwałci dzieci, dokonuje ludobójstw i Mia wie czego jeszcze, to wciąż znajduje czas na nakręcenie czegoś fajnego i za to Mu chwała. Vivat Woody, absolutnie :)

lowcaszyi

"(...) Mia wie czego jeszcze (...)"

Cudne :)!

ocenił(a) film na 7
madz20

Możesz podstawić w to miejsce słowo "cholera", wyjdzie na to samo ;)

ocenił(a) film na 6
lowcaszyi

Ja też już nie mogę się doczekać tego filmu. W dodatku Colin w obsadzie <3

ocenił(a) film na 7
YourBeatrycze

Ciekawe, co wyjdzie z tego połączenia. Do tej pory nie mieli żadnego wspólnego tytułu.

ocenił(a) film na 6
lowcaszyi

Ja mam nadzieję, że będzie to co najmniej tak dobry film jak "O północy w Paryżu".

ocenił(a) film na 7
YourBeatrycze

W mojej butelce alieniady zostało już tylko parę łyków. W obliczu zagrożenia taką smutną suszą akcent postawiłbym przy słowie "będzie" :P Dobrze, że w ogóle będzie. A czy będzie dobry? Mój organizm ma same dobre wspomnienia, trawi Allena w prawie każdej postaci - powinno być OK

ocenił(a) film na 6
lowcaszyi

Ja lubię filmy Allena, pod warunkiem, że on sam w nich nie gra. ;)

ocenił(a) film na 7
YourBeatrycze

No i mamy pierwsze bluźnierstwo wplecione w tą litanię ... ;p Wg mnie fakt, że "Annie Hall" nie zebrała oscarowego pokera (zabrakło nagrody za pierwszoplanową męską), to nieporozumienie. Jąkanie, nerwowe wywracanie gałami i gama innych podobnych środków + bogaty repertuar spostrzeżeń postaci... dla mnie to gra. Jako całość po pierwsze wygląda bardzo autentycznie, po drugie trzyma non stop w pozytywnym napięciu - coś jakby to czy inne filmowe alter ego W.A. przed chwilą odkryło wstrząsającą prawdę, że ludzka rasa pochodzi od lisa polarnego, tylko nie ma na razie pojęcia,w jaki sposób przekazać ją bliskim.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Duma_Newtona

zajebiście z twojej strony, większa szansa, że będzie gdzie usiąść w kinie