PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=444258}
4,9 2,8 tys. ocen
4,9 10 1 2818
3,8 4 krytyków
Manhunt - Polowanie
powrót do forum filmu Manhunt - Polowanie

Zacznę od dobrej strony - czyli strony technicznej. W tej kwestii nie mam filmowi nic do zarzucenia. Sceny mordów wyglądają bardzo realistycznie i są wykonane na najwyższym poziomie. Do muzyki i gry aktorów też nie mogę się przyczepić. Radość z oglądania psuje niestety nieznośna wtórność przedstawionej historii. Twórcy nie silili się na oryginalność, ocierając się moim zdaniem nawet o chamskie zrzynanie z takich tytułów jak "Texas Chainsaw Massacre" czy "Wolf Creek". Dlatego moja ocena nie będzie wyższa niż 6/10 - a to i tak dużo (ulga dla debiutanta). To niestety kolejna wariacja na temat "teksańskiej...", których mieliśmy już dosłownie dziesiątki.

ocenił(a) film na 7
atique

Zgadzam się co do schematyczności filmu. Wszystko już było...W sumie film nie oferuje nam nic oryginalnego. Nie mówiąc już o tysiąckrotnie powielonym schemacie grupy nastolatków w ciemnym lesie, którzy uciekaja przed oprawcami... Ale do filmu za bardzo się czepiac nie będe bo mimo wszystko mi się podobał. Daję 7 za realizm scen morderstw ( jak zauważył mój przedmówca), grę aktorską która bardzo mi się podobała i za główną bohaterkę. Widok głupkowatych blonyn w horrorach, które przed mordercą wbiegają z parteru na piętro zamiast uciekać z domu po prostu mnie osłabia...A tutaj proszę wkońcu bohaterka z jajami:) Tak więc jak dla mnie 7/10:)