Maratończyk

Marathon Man
1976
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19661
7,3 28 krytyków
Maratończyk
powrót do forum filmu Maratończyk

Wspaniały film, niesamowite kreacje aktorskie. Wybitny Dustin Hoffman i Laurence Olivier , kiedy oglądałem ten film po raz pierwszy jako dziecko ponad 10 lat temu przede wszystkim moją uwagę przykuł Hoffman te nieprawdopodobne emocje strach, napięcie. Teraz po latach z podziwem patrzę na tego, którego nienawidziłem oglądając film po raz pierwszy a mianowicie Chistiana Szella (Laurenca Oliviera). To co Olivier wygrywał w „ Maratończyku” to szczyt mistrzostwa rzemiosła aktorskiego, prawdziwa wirtuozeria gry. Gdy patrzyłem jak Szell spada ze schodów nabijając się na „własne ostrze” uśmiech samoczynnie pojawiał mi się na twarzy; no wreszcie ten drań „zdechł’’. Naprawdę z całego serca go nienawidziłem – nienawidziłem Laurensa Oliviera mojego ulubionego aktora.

Voytek

To prawda. Laurence jest wspaniały! Miałem bardzo podobne odczucia, poprostu znielubiłem tą postać. Olivier jest świetnym aktorem co potwierdza jeszcze fakt, że pamiętam go z grania postaci raczej pozytywnych - tak więc i nie tylko dobry, a niezwykle wszechstronny.