PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297602}
6,3 2,2 tys. ocen
6,3 10 1 2242
Marco Polo
powrót do forum filmu Marco Polo

Nie znam budżetu tego filmu ale założe się ze nie kosztował milionów dolarów jak te żekome hity kinowe.A nawet był lepszy.Nie wiem jak wy ale ja uważam iż ci "tani" aktorzy bywają lepsi od tych Hollywoodzkich gwiazd.Oni przynajmniej sie starają wypromowac samych siebie.A Hollywoodzka gwiazda nie zagra poki nie dostanie swej ulubionej np.late czy innego ulubionego napoju na każde swe skinienie swym palcem.Jeszcze sie zdarzy iż spiepszy ale coją to obchodzi i tak wszystko zwali na innych.

ocenił(a) film na 6
Gunshine

Za dużo się naczytałeś i naoglądałeś o tych "Hollywoodzkich gwiazdach", no bo skąd niby możesz mieć taką wiedzę. Film na pewno nie miał dużego budżetu, gdyż jest produkcją telewizyjną. Mnie najbardziej denerwuje, że w tym filmie Kubilaj Chan nie jest Mongołem...

ocenił(a) film na 6
Dodo45

Tak więc jestem po II części filmu i ogólnie to czuje niedosyt. Zbyt mało faktów historycznych, jak na film historyczny. Liczyłem, że pokażą inwazje Mongołów na Japonię, ale może budżet nie pozwolił... Ogólna ocena to 5+/10.

ocenił(a) film na 5
Dodo45

Mało faktów historycznych, owszem. I trochę za dużo radosnej twórczości:) Mnie najbardziej zadziwiło, że Marco Polo widział Wielki Mur (nic o tym nie wspominał, a gdyby widział na pewno by wspomniał). A do tego czytał pismo chińskie. O piśmie nie wspominał również, co jest dość zastanawiajace - i stanowi jeden z zarzutów sceptyków, kwestionujacych autentyczność jego wspomnień.

Ale najlepszy numer, to cios mamuta i opowiadanie cesarzowi o wielkich włochatych słoniach, na które polują ludy na północy :D :D :D