PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=560837}

Marilyn Manson. Wewnętrzne sanktuarium

Marilyn Manson: Inner Sanctum
2009
6,4 524  oceny
6,4 10 1 524
Marilyn Manson. Wewnętrzne sanktuarium
powrót do forum filmu Marilyn Manson. Wewnętrzne sanktuarium

w zasadzie nic nowego z tego dokumentu się nie dowiedziałem, ale też nie obiecywałem sobie że tak będzie - to raczej przybliżenie postaci Mansona tym, którzy na jego temat wiedzą tyle że zjada dzieci na śniadanie i gwałci kozy. i jako takie sprawdza się całkiem dobrze. podstawowy atut tej pozycji to fakt iż stara się ona być możliwie obiektywna. nie szuka się tu taniej sensacji, a samego Briana przedstawia przede wszystkim jako muzyka, artystę, człowieka myślącego, a nie straszydło dla emeryckiej braci. jest kilka fragmentów wywiadów z samym liderem grupy, trochę zdjęć które można już było zobaczyć w nieautoryzowanej biografii "DemystIfying the devil" i na koncertowym DVD "Birth of the Antichrist". narrator z reguły zasypuje widza banałami i doskonale znanymi faktami, ale jak już mówiłem - to przede wszystkim rzecz dla laików.

Caligula

z drugiej strony - czy można jeszcze o tym kolesiu powiedziedzieć coś, co jeszcze nie było powiedziane? ;)
dla mansonowych freaków polecam Lord Of Darkness - The Early Years,, obszerny materiał koncertowy z czasów The Spooky Kids (jeee!) i wypowiedz Missy Romero oraz teledysk do Sam Son Of Man z albumu White Trash (sic!)

ocenił(a) film na 8
Caligula

To prawda. Nic ciekawego ani nowego o Mansonie tu nie ma. Jak ktoś chciałby poznać ciekawe szczegóły z jego życia to powinien wg mnie przeczytać jego autobiografię "Trudna droga z piekła". Tam rzeczywiście jest co poczytać