PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97646}

Maszyna śmierci

Death Machine
1994
5,6 1,8 tys. ocen
5,6 10 1 1814
7,5 6 krytyków
Maszyna śmierci
powrót do forum filmu Maszyna śmierci

Ten film jest jednym z moich ulubionych filmów. Dlaczego? Przede wszystkim tytułowa maszyna, uważam że jest świetna. Film owszem nawiązuję do klasyków gatunku, ale nie uważam tego za wadę.

ocenił(a) film na 10
win_ini

Podzielam zdanie, film jest po prostu genialny. Strasznie mnie jarają filmy takiego typu (robot jox, terminator, virus). Jak byłem w podstawówce nawet narysowałem komiks o tym filmie :D

ocenił(a) film na 7
win_ini

A ja podzielam wasze zdanie :D film jak na rok 95 był genialny, maszyna stworzona idealnie i niepowtarzalnie ( po raz pierwszy maszyną do zabijania nie jest człowiek ). Pamiętając ten film z dzieciństwa (11 lat ) oceniam go na 10/10.

Szukam tego filmu ! Kontakt tomi-84@tlen.pl

Wysuszek

Robot Jox i Virus też należą do mojej kolekcji niezapomnianych filmów, takie filmy w których występują maszyny wszelkiej maści, a przeciwko nim grupka "jużprawiemartwych" człowieczków :P to dla mnie najlepsze :)

ocenił(a) film na 10
win_ini

Tak, maszyna była super! Wyglądała trochę jak skrzyżowanie Królowej Obcych z metalowym kurczakiem, ale co tam... W końcu Dante chciał, żeby służyła "łamaniu morale przeciwnika"! Powinna wyglądać jak koszmarny sen jakiegoś dzieciaka i wygląda. Nawiasem mówiąc Norrington zaprojektował wygląd Królowej do filmu Camerona. A zdaje się, że jeden z tych superżołnierzy pokazanych w filmie miał gdzieś na ramieniu napis "Cameron Unit"...

win_ini

Mnie rozczulił moment w którym jeden z bohaterów daje się przerobić na "super żołnierza" (na początku jeden taki miał awarię ) no i motyw z tym w jaki sposób maszyna lokalizowała ofiary :D. Sentyment, film oglądałem mając jakieś 13 lat :)

szpaQ83_2

szukam tego filmu od kilkunastu lat jak ma ktoś pojęcie jak go zdobyć to proszę o info na kriski16v@gmail.com

kriski16v

Zajrzyj tutaj:
http://torrenty.org/torrent/335720
Pozdrawiam :-)

ocenił(a) film na 9
win_ini

Po prostu uwielbiam. Jak byłem mały to po prostu była zajawka, natomiast teraz w pełni czerpałem frajdę z dodatkowych nawiązań do gatunku. Mniam - kino dla małych dzieci i koneserów :D

win_ini

dla zainteresowanych :)
www.horrorflix.ws/articles.php?article_id=6233