Ten film jest jednym z moich ulubionych filmów. Dlaczego? Przede wszystkim tytułowa maszyna, uważam że jest świetna. Film owszem nawiązuję do klasyków gatunku, ale nie uważam tego za wadę.
Podzielam zdanie, film jest po prostu genialny. Strasznie mnie jarają filmy takiego typu (robot jox, terminator, virus). Jak byłem w podstawówce nawet narysowałem komiks o tym filmie :D
A ja podzielam wasze zdanie :D film jak na rok 95 był genialny, maszyna stworzona idealnie i niepowtarzalnie ( po raz pierwszy maszyną do zabijania nie jest człowiek ). Pamiętając ten film z dzieciństwa (11 lat ) oceniam go na 10/10.
Szukam tego filmu ! Kontakt tomi-84@tlen.pl
Robot Jox i Virus też należą do mojej kolekcji niezapomnianych filmów, takie filmy w których występują maszyny wszelkiej maści, a przeciwko nim grupka "jużprawiemartwych" człowieczków :P to dla mnie najlepsze :)
Tak, maszyna była super! Wyglądała trochę jak skrzyżowanie Królowej Obcych z metalowym kurczakiem, ale co tam... W końcu Dante chciał, żeby służyła "łamaniu morale przeciwnika"! Powinna wyglądać jak koszmarny sen jakiegoś dzieciaka i wygląda. Nawiasem mówiąc Norrington zaprojektował wygląd Królowej do filmu Camerona. A zdaje się, że jeden z tych superżołnierzy pokazanych w filmie miał gdzieś na ramieniu napis "Cameron Unit"...
Mnie rozczulił moment w którym jeden z bohaterów daje się przerobić na "super żołnierza" (na początku jeden taki miał awarię ) no i motyw z tym w jaki sposób maszyna lokalizowała ofiary :D. Sentyment, film oglądałem mając jakieś 13 lat :)
szukam tego filmu od kilkunastu lat jak ma ktoś pojęcie jak go zdobyć to proszę o info na kriski16v@gmail.com
Po prostu uwielbiam. Jak byłem mały to po prostu była zajawka, natomiast teraz w pełni czerpałem frajdę z dodatkowych nawiązań do gatunku. Mniam - kino dla małych dzieci i koneserów :D