Film podobał mi się.Szczególnie te komputerowo zrobione akcje ;).Nie mogłam jednak dać mu 10,bo nie może on się równać z takimi filmami jak np. Łowca jeleni,Zapach kobiety itd.(którym dałam 10).Aczkolwiek cool filmik ;)No i ten Keanu xD
A wiesz co to jest gatunek filmowy? Moim zdaniem nie ocenia sie filmów o tak odmiennych klimatach. ten film " znalazł się na trzecim miejscu listy 50 filmów, których efekty specjalne najbardziej wpłynęły na historię kina" Teraz masz obraz tego jak bardzo sie mylisz.
Wiem co to jest gatunek filmowy. To jest tylko moja prywatna ocena.Może i wniósł wiele do historii kina, ale co to kino wniosło do naszego życia?Czego nauczyło?Za to powszechne prawdy zawarte w wymienionych przezemnie poprzednio filmach można,a nawet należałoby zastosować w prawdziwym życiu.Teraz wiesz w jaki sposób oceniłam te filmy.Nie musisz od razu na mnie najeżdżać: "Teraz masz obraz tego jak bardzo sie mylisz".Każdy ma inne zdanie.Ja Twojego nie będe podważać.
A widzisz ten film ma także pewne wartości do przekazania i może wpłynąć na życie.Poniekąd zgadzam się z tobą ,że każdy ma inne zdanie .W tak beznadziejnej skali od 1 do 10 żeby film mógł dostać 10 musi jeszcze ,oprócz innych aspektów ,"przemawiać do mnie".
Odbiegając ta skala 1/10 to jakaś ściema, jak na podstawie takiej skali można porównywać filmy.
Cieszę się, że zgadzamy się choć w jednej sprawie.A mógłbyś mi przedstawić te wartości, o których mówiłeś?
Takie banalne jak przyjazn , miłość , wierność , poświęcenie.I jeszcze może oddanie sprawie , wiara w siebie.Film może też podsunąć pytanie czym jest ten świat i czy jestem tylko baterią , czy naprawdę staram się żyć.
No dobra wdam się w polemikę z samym sobą . Jak więc już powiedziałem te banalne wartości są w tym filmie , ale chyba przyćmione przez efekty specjalne i ciekawy pomysł filmu.Nie ma tu puenty takiego zasadniczego podkreślenia tych wartości. Film faktycznie jest lekki. I tu nie wiem czy to zmienia coś czy nie .