Jak dla mnie to ten film (ale zaznaczam że tylko pierwsza część) to klasyka. Ludzie, jak pierwszy raz go obejrzałem w kinie w 1999 roku to pode mną się nogi trzęsły:) Tak samo mieli moi kumple. TO jest coś co trzeba mieć w swojej domowej wideotece. Niestety druga część jest naprawdę słaba (no poza pewnymi fragentami walk), a trzecia jest lepsza od "dwójki" napewno jednak także nie powala jak pierwszy MATRIX.
Pozdrawiam!
heh, wlasnie w drugiej czesci jest cala kwintesencja, a te maszynki, ktorymi ludzie bronia dokow w trzeciej czesci ? Miodzio !
Kwintesencja w drugiej czesci ? Popieram mEtEr pierwsza czesc najlepsza ! a tutaj ciekawy esej na temat "Matrix reloaded" :]
http://www.wylfing.net/essays/matrix_reloaded_pl.html [www.wylfing.net/essays/...]
Pierwsza czesc- klasyka. Zgadzam sie w zupelnosci. Wbrew pozorom gleboki nie jest, ale sposob konstrukcji, i ten KLIMAT (zastrzegam ze tylko 1 czesci) powala. Reaktywacja i Rewolucje to juz nie to samo. Neo zmienia sie w supermena("-Gdzie jest Neo? -Bawi sie w supermena":)), i film gubi gdzies ten klimat garstka ludzi vs. genialne mashynki. Jak dla mnie Matrix 8.5/10, ale juz Reloaded wiecej niz 6/10 nie dostanie... Revolutions- 7/10 (po znajomosci;))