Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858853
8,0 77 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

KLASYKA

ocenił(a) film na 10

Jak dla mnie to ten film (ale zaznaczam że tylko pierwsza część) to klasyka. Ludzie, jak pierwszy raz go obejrzałem w kinie w 1999 roku to pode mną się nogi trzęsły:) Tak samo mieli moi kumple. TO jest coś co trzeba mieć w swojej domowej wideotece. Niestety druga część jest naprawdę słaba (no poza pewnymi fragentami walk), a trzecia jest lepsza od "dwójki" napewno jednak także nie powala jak pierwszy MATRIX.
Pozdrawiam!

mEtEr

heh, wlasnie w drugiej czesci jest cala kwintesencja, a te maszynki, ktorymi ludzie bronia dokow w trzeciej czesci ? Miodzio !

ocenił(a) film na 10
yenna_2

Kwintesencja w drugiej czesci ? Popieram mEtEr pierwsza czesc najlepsza ! a tutaj ciekawy esej na temat "Matrix reloaded" :]
http://www.wylfing.net/essays/matrix_reloaded_pl.html [www.wylfing.net/essays/...]

Molu_2

Pierwsza czesc jest tylko zawiazaniem akcji. A pozatym to szkoda na was klawiatury...

mEtEr

Pierwsza czesc- klasyka. Zgadzam sie w zupelnosci. Wbrew pozorom gleboki nie jest, ale sposob konstrukcji, i ten KLIMAT (zastrzegam ze tylko 1 czesci) powala. Reaktywacja i Rewolucje to juz nie to samo. Neo zmienia sie w supermena("-Gdzie jest Neo? -Bawi sie w supermena":)), i film gubi gdzies ten klimat garstka ludzi vs. genialne mashynki. Jak dla mnie Matrix 8.5/10, ale juz Reloaded wiecej niz 6/10 nie dostanie... Revolutions- 7/10 (po znajomosci;))