Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Klapa

ocenił(a) film na 6

Nie mogę zrozumieć, co wszyscy widzą w tym filmie. Owszem, efekty specjalne sa imponujace, ale reszta? Ani jednego porządnego aktora,troche kopaniny, ale to mam u Stallona, no, muzyka nawet, nawet. Podoba mnie się scenariusz. Tylko....

lucylla

Naumiej się najpierf ortografjii
Piszę się: "podoba mi się" a nie "podoba mnie się". Tylko się nie tłumacz, że to literówka :-) Mam jeszcze jedno pytanko: czy oglądasz filmy wyłącznie dla "porządnych" aktorów pokroju Stallona? Bo jeśli tak to nie wypowiadaj się proszę :-)

lucylla

niezrozumienie
Nie przejmuj się, pewnie komputera też tak do końca nie rozumiesz, prawda? Nie zgodzę się z Tobą jeżeli chodzi o muzykę - akurat ten element o tyle, o ile był do zaakceptowania w czasie filmu (komponował się z obrazem) to do posłuchania się po prostu NIE NADAJE. Scenariusz to po prostu majstersztyk. I pomysł - chyba nowy. Nie znam wcześniejszego filmu, który pokazywałby zniewoloną we własnym umyśle ludzkość. Również pomysł na przełamanie tego - człowiek, który potrafiłby odseparować się na tyle od postrzeganego przez jego zmysły świata, że przełamałby barierę wirtualnej śmierci - był niezły. No i wolę Reeves-a od Stallone-a. Co wszyscy widzą w tym filmie - po prostu jest to świetny pomysł, czy to tak trudno zrozumieć ?