PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628}

Matrix

The Matrix
1999
7,6 854 tys. ocen
7,6 10 1 853693
8,0 99 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

Matredebilios!

ocenił(a) film na 7

Jeden z najważniejszych filmów kinematografii, wyleciał z Topu, za to zastępują go takie filmy jak Wróg u bram, wiem, że Matrix nie był niczym rewolucyjnym, bo powiedzmy szczerze ameryki Wachowscy nie odkryli, tylko pozbierali pomysły z wcześniejszych filmów Sc-Fi i złożyli to do kupy, jednak złożyli to do świetnej "kupy" i rozwinęli to co w innych produkcjach było jedynie jakimś zalążkiem czegoś, wielkiego.. ale bez przesady, Matrix na pewno zasługuje na miejsce gdzieś w środku TOPU - 50-60 miejsce.

ocenił(a) film na 9
DLoN92

No wlasnie... Troche mnie dziwi niska pozycja Matrixa na tle np. Incepcji na 10 miejscu...

DLoN92

Ahhh fakać topy, chociaż w zaskakująco krótkim czasie ze średniej 8,3 zleciało do śmiesznej 8,0. Jak dla mnie to zorganizowana akcja, jakich już przecież bywało sporo na fw (pomijam spisek masonów :) ).

ocenił(a) film na 10
Szlafrok

to samo terminatorem 2 - średnia w bardzo szybkim tempie zmalała do 7.9 z bodajże 8.4
Filmweb znów powinien pousuwać fake konta, aby był porządek

użytkownik usunięty
M0RiARTY

Jeszcze tylko niech Ojciec Chrzestny spadnie z podium a uznam, że świat się kończy....

ocenił(a) film na 10

Chodzi raczej o nowe płytkie pokolenia które glosują na avatara lub inne zaćmienia obniżając jednocześnie noty wspaniałym filmom jak matrix.
Ignorować i tyle , ten cały top gdzie nie ma limitu wieku głosujących robi się powoli śmieszny , zresztą poważny fan fantastyki , nie będzie pytał o radę co do filmów jakiegoś nabuzowanego hormonami nastolatka

ocenił(a) film na 9
tyrantx

eji... nie banalizujmy Avatara ;) :P

użytkownik usunięty
nikopol666

To właśnie o Avatara w głównej mierze chodzi...

ocenił(a) film na 9
DLoN92

Matrix to film w istocie przełomowy z powodu złożenia tego co lubimy, znamy i kochamy (niekoniecznie z ekranu) do "świetnej "kupy""
NIESAMOWITY jednymsłowem ;)

ocenił(a) film na 9
DLoN92

Daj spokój ten ranking to przecież jest śmiech na sali.

ocenił(a) film na 5
DLoN92

Rewelacja Matrixowa o tyle wielka była o ile szybko się zgrzybiała

ocenił(a) film na 10
DLoN92

Niepoważni są wszyscy, którzy oceniają każdy film z perspektywy dnia obecnego zamiast wziąć pod uwagę czasy w jaskich powstawał. Grunt to trzeźwo myśleć i oceniać obiektywnie zamiast robić z siebie pajaca dając TAKIEMU filmowi 1/10... Faktycznie przydałoby się zawężyć grono osób, których oceny są brane pod uwagę w rankingach poprzez wprowadzenie jakichś konkretnych kryteriów.

ocenił(a) film na 10
kamil_u7

Rozumiem ze może nie przypasc komus do gustu lecz ten film jest kultowy i przewyzsza swa klasa ponad polowe filmow z obecnego rankingu top 100

ocenił(a) film na 10
Commandors

Na szczęście jest jeszcze ranking IMDB, który jest bardziej wiarygodny.

kamil_u7

tak naprawde liczy sie to na którym miejscu jest w waszych rankingach osobistych ! u mnie stoi od 10 lat na tym samym miejscu w czołówce chociaz szczerze nie lubie kina sci fi ale ten klasyk moge oglądać bez przerwy