Obejrzałem do tej pory 159 filmów uznanych na tym portalu jako s-f i Matrix w mojej ocenie wymiata. Kwintesencja s-f. Incepcja koncepcyjnie jest podobna i również bardzo dobra.
Mam tak samo, Matrix i Incepcja. Chociaż to pierwsze jest o wiele bardziej klimatyczne.
No tak nie do końca, proponuję Ci żebyś zajrzał do tego tematu http://www.filmweb.pl/film/Matrix-1999-628/discussion/nie+rozumiem+filmu,1702975 #post_6137452 poczytał troszkę postów mstrojnego i spróbował obejrzeć Martixa jeszcze raz.. To, że coś jest niezrozumiałe nie znaczy wcale, że jest głupie albo nieprawdziwe ;). Swoją drogą takie myślenie przypisuje się społeczeństwu ślepo zapatrzonemu w religię.
Co masz na myśli? Ja jestem w miarę religijna, i uwielbiam ten film. Gdzieś tu ktoś powiedział, że jest w nim dużo bajki. Ja bym powiedziała, że jest tu sporo metafor dla naszego "ślicznego" kapitalizmu.
Lepiej oceniać Piratów z Karaibów na 10 niż filmy typu "Hancock" "Rycerze z Szanghaju" "Mortal Kombat" i to co mnie najbardziej rozwaliło to "Uniwersalny żołnierz" który oceniłeś na 10
To tak jakby napisać 'więcej masła niż masełka'. To film science-fiction, więc czego się spodziewałeś? Matrix to perełka w swoim gatunku.
Całkowicie się zgadzam. Niektórzy zapewne mylą pojęcia, dlatego oglądając s-f doświadczają takiego... zdziwienia?
To nie perełka, to perła olbrzymia która miażdży na pył cokolwiek co śmiałoby konkurować z Matrixem! Nie oglądałem lepszego filmu sf i chyba już tak pozostanie. Arcydzieło gatunku i w ogóle film przełomowy.
"Nie oglądałem lepszego filmu sf "
Tak, pewnie (Terminator 1 & 2, Alien & Aliens, Star Wars, Blade Runner, The Thing). Matrix niewątpliwie dystansuje konkurencję pod każdym względem.
to rzetelna recenzja uzytkownika, do ktorej trzeba sie przychylic i ktora opiewac, temat ma byc widoczny wiec!
To jest opinia, którą trzeba uszanować ale wcale nie trzeba się do niej przychylać. Każdy może mieć swoją opinię. A recenzentem żeby być to trzeba mieć wykształcenie w tym kierunku...
P.S. Co to znaczy "opiewać recenzję"?!?
my mamy, ty nie masz, proste. To jest recenzja i opinia ktora nalezy wielbic i potwierdzac, zeby innych przestrzec przed wlaczaniem tego kiczu zwanego filmem. Matrix to dno dla mas, wiec popieram krytyke tej kupy. Proste, kid!
Tego typu opinie wykluczają cię z grona ludzi, którzy potrafią dostrzec kawał dobrej filmowej roboty i ją docenić. Zaliczasz się tym samym do grupy troli filmwebowych...
troll cie robil, brak argumentow to obrazanie? Gimnazjum juz ma ferie czy nie? Jestem znawca kina, ty dzieckiem neo, zas matrix slabym filmem. Basta.
To wskaż te "super" filmy znawco od siedmiu boleści. Bo swoje oceny ukrywasz jak trol czystej krwi.
przed takimi trollami jak ty ha ha, teraz blaganie o moje filmy? Zaplac, to cenne informacje, kup sobie najbardziej prestizowy amerykanski tygodnik filmowy to poczytasz moje rekomendacje, kid. Poki co wykaz wiecej wysilku, tak pisac sobie mozesz z byle kolega z piaskownicy, w moim kierunku masz kierowac uprzejme zapytania i odpowiadac w trybie przyspieszonym na moje rozkazy! To forum Matrixa dziecko, o tym filmie sie pisze, przypomne. O filmie, ktory jest denny.
Błaganie???? BUHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!
NIE DOTKNĄŁ BYM CIE KIJEM! A co dopiero o coś błagał.
jestes kolejnym trollem, nie karmic go! Najpierw mnie blaga teraz przeprasza ze sie osmieszyl, zaprowadzi go to w otmety jeszcze wiekszej glupoty. A i nie spamuj, trollu. To temat o filmie, zreszta bardzo slabym, wtrace swa fachowa opinie.
Heh... I co napiszesz w tym zgłoszeniu?!? Idąc tym tokiem myślenia, filmweb zablokuje większość twoich postów...
przeciwnie, bo moje posty to konstruktywna choc radykalnie krytyczna (jedyna mozliwa w przypadku kału) opinia, a to wolno wyrazac. To ze przy okazji trzeba pacyfikowac gimnazjalne dzieic neo to juz nie mam wplywu, dzieje sie to na boku. Ja wyrazam swoje opinie, a inni lecza kompleksy zazdroszcząc mi fachu i znawstwa. Nic nie poradze, ale bicz na konusow jak sami chca to ukrece. Porzadek musi byc wiec zglaszam do moderacji niektore posty albo sam sie loguje czasem na moderatora, ale rzadko wiadomo, moj eksperyment badawczy dzieci neo zakompleksionych inaczej stracilby na obiektywizacji jakbym korzystal z nadmiaru uprawnien. Tak moge obserwowac swobodnie pieniaczy, dlatego zglaszam jedynie niektore posty, dla urozmaicenia, wiadomo. Jednym slowem, wy zazdrosni tępi odbiorcy masówki, ja krytyk filmowy z argmentami. Proste.
Moim zdaniem to ty masz jakieś kompleksy i próbujesz je leczyć właśnie tu. Oszukujesz sam siebie bo nikt nie bierze na poważnie tego co piszesz. Taki lokalny gamoń...
dalej do lustra mowisz pisasz o gamionach, przykro mi, moze jak dorosniesz to pojmiesz. Film jest bardzo slaby, zaprzecza kanonom kina, nie lubie go- zeby nie spamowac jak powyzszy gamon, tylko mowic merytorycznie o filmach. Teraz rozumiesz roznice miedzy nami. Jestes zwyklym zakompleksionym gamioniem, ktory leczy kompleksy obrazajac, a ja wyrazam opinie o tym filmie. Wszystko jasne.
Ni kupy ni d*py nie trzyma się to co piszesz...
Co bowiem rozumiesz przez "kanony kina"?!? Rozumiesz w ogóle to co bazgrzesz?
Teraz piszesz, że wyrażasz opinie, a wcześniej pisałeś, że to miarodajna recenzja... Ogarnij się człecze...
milczec, film jest bardzo slaby, moja recenzja to potwierdza, podobnie jak recenzje wielu poprzednikow, trzeba to glosic, slabe kino winno byc marginelizowane, by nie balamucic, ty zostales balamutem, ale sa jeszcze inni, dajmy im szanse.
Twoja "recenzja" to sztrzał w stope. Słabe kino powinno być co-robione?!? Jesteś filmwebowym słowotwórcą niewątpliwie...
jestes spamerem, nie nadazam ze zglaszaniem cie, mitomanie. Zeby zas poglebic swoja znawcza recenze to wyznam ze matrix to kino kiczu.
Wiesz co to recenzja trolu? I przestań pisać na tym forum bo tylko "kaleczysz" język polski "geniuszu".
Nie wiesz zatem co to spamer skoro piszesz że ja nim jestem.
Co piszesz w zgłoszeniach? "Koleś powiedział mi prawdę w oczy - zablokujcie ten post"?
Zaczyna być zabawnie... :)