Jeśli ktos sie z tym nie zgadza to niech sie porostu nie wypowiada na ten temat.. wiadomo niekotrzy ludzie lubią inne gatunki filmow bardz nie do konca rozumieją o co chodzi w Matrixie..niektórzy ludzie mysla ze w Matrixie chodzi jedynie o walki i efekty specjalne ale ja ten film oceniam tak głownie po fabule ktora jest wg mnie genialna..film bardzo mnie wciagnał ...obejrzalem go łacznie moze z 10 razy (tak jak i kolejne 2 czesci) i uwazam ze nigdy nie powstanie nic podobnego..Matrix jest jedyny w swoim rodzaju ..pozdrawiam fanów tego filmu
O widze, że mamy tu rasowego dyletanta. Chłopie, po treści twego postu myślę, ze wielu mogło by cię zniszczyć wiedzą na temat SF, i tak sobie myślę że ja również. I wiesz co, siedzę w Sf po uszy i myślę że mogę się wypowiedzieć bo kurwa ten gatunek akurat bardzo sobie cenię, i powiem krótko bo chyba polemika nie ma sensu (no chyba że mnie zaskoczysz) i powiem, że ten film arcydziełem nie jest - oczywiście wg mnie, bo arcydzełem to on jest tylko wg ciebie. Więc nie zgadzam się z tobą i mam zamiar się na ten temat wypowiadać.
m.. uwielbiam matrix z calego serca.. tez uwazam ze to arcydzielo.. pieknie zrobiony.. genialny pomysl.. itd.. pewnie po tej wypowiedzi ktos mnie zjedzie i powie ze newiem nic na temat sf i widzalem tylko marix i dlatego tak sie podniecam.. wezmam mnie za taka osobe ktora chodzi w koszulce z bobem marleyem i uwazaja ze zna sie na reagge i ze bob jest najlepszy.. heh.. ale niestety tak niejest.. no dobra niemoge poiedic ze znam sie jakos super na sf ale widzialem troche.. bardzom roznycego sf.. i moge spokojnie powiedzic ze matrix jestn niesamowty.. bo matrix to nie tylko to co wiekszosc widzi w tym filmie.. matrix to filozofia.. hm.. powiem nawet ze swego rodzaju prawda...
jestem gotow go bronic!
a jeszce cos... eh.. widzialempare twjich wypowiedzi herbatkaherbatnik i uwazam ze zeczywiscie wiesz co mowisz jesli chodzi o sf i sam wiem ze sa film f ktore sa naprawde niesaowite ale uwazam ze matrix jest na czele... i nikt mojego zdania niezmieni.. poiewaz matrix .. h.. niema czegos w tym filmie co by mi sie nipodobalo! (mowie o 1 czesci)
Spoko, Matrix jest sprawnie i ładnie zrobionym filmem akcji, niezłą rozrywką, i nie miałem zamiaru żadnego fana tego filmu krytykować, Tylko Herbol wyjechał z tym tekstem - kto uważa, że Matrix arcydziełm nie jest, ten niech zamilknie na wieki - i to mnie właśnie ruszyło. Dzieki za słowa uznania, Ty przynajmiej nie prezentujesz postawy, która przypominała jakąś obsesję na punkcie tego filmu (herbol chyba ma z tym problem), i gotów palić żywcem kążdego, kto ma inne zdanie o tym filmie.
Twój komentarz to już zabytek i powinien być objęty jakąś ochroną ze strony filmwebu xDD Fajnie poczytać jak ludzie odbierali film z 1999 roku w 1999 roku :)