PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628}

Matrix

The Matrix
1999
7,6 854 tys. ocen
7,6 10 1 853659
8,0 99 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

To nie jest film,...

użytkownik usunięty

To nie jest film, któremu mógłbym dać "10". Nie bardzo wiem skąd sie bierze cały ten szum wokół tej produkcji. To po prostu dobrze skrojone kino sf, ciekawe, ale bynajmniej nie odkrywcze - sprawnie zrealizowane (choć efekty specjalne wcale nie oszałamiają). Lubię Reeves'a, a jeszcze bardziej S.L. Jacksona - tutaj jednak nie za bardzo się wysilili. Jeszcze jedna wersja "Kosiarza umysłów", "Johnny Mnemonic" dla licealistów z pretensjami intelektualnymi. Dla mnie dwie godziny w miarę dobrego kina.

użytkownik usunięty

wow komentarz z 1999r. /podniecenie/

ocenił(a) film na 1

Też oglądałem tego GNIOTA w 1999 roku. Scenariusz przewidywalny do bólu, odświeżone stare kotlety, wszystko już było i na znacznie lepszym poziomie. Film nafaszerowany fikuśnymi sztukami walki plus dennym efekciarstwem, w sumie nudny. Nie jest to film trudny w odbiorze i adresowany dla widza mało wymagającego intelektualnie. Jest to film bardziej dla słabej intelektualnie widowni. Nawet dziecko z wodogłowiem i zespołem Downa skapowałoby o co w tym wszystkim chodzi. To nie jest najgłupszy film SF jaki oglądałem w życiu, ale najgłupszy film jaki w życiu oglądałem