Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

ehhh

ocenił(a) film na 10

Szkoda tylko ze matrix jest w top 100 dopiero na tak odległym miejscu a wyprzedzaja go filmy stare jak swiat...no tak ale napisac cos złego o ojcu chrzestnym konczy sie zazwyczaj wyalienowaniem przez fanów tego filmu...szkoda gadac...ale nie rozumie i nigdy nie zrozumie tych ludzi ktorzy daja matrixowi 1;/;/przykre;/

użytkownik usunięty
Andreas10

dałem Matrixowi 6/10 ... nie rozumiem jak może mieć średnią ocen 8,00 ;]

ocenił(a) film na 10

no ja wlasnie tez nie rozumie jak moze miec tak niską średnia:/ katastrofa:/

ocenił(a) film na 10
Andreas10

Taaak, niestety niektórzy krytykują ten film nawet na niego nie patrząc. Widzą jakieś fragmenty w telewizji przerzucając kanały w TV, a potem twierdzą, że ten film to badziewie. Zero zrozumienia dla fabuły. Żal mi ich, bo nie mogą sę otworzyć, wyjść poza utarte schematy :-/

użytkownik usunięty
neath

chodzi mi o to, że średnia jest zdecydowanie za wysoka :)
jak dla mnie powinna wynosić 6,20 - film nie jestem żadnym wyjściem za utarte schematy, zresztą sam matrix ma mnóstwo zapożyczeń, nic tu prawie nie jest nowe..

ocenił(a) film na 10

Wiesz, możesz nie zgadzać się z moją opinią na temat "Matrixa". Uważam, że średnia 6,20 jest zdecydowanie za niska. Denny parafilm "Stary, gdzie moja bryka" ma wyższą...

ale dobrze skompilowane, choc calosciowo dosc naiwne

ocenił(a) film na 10

Rozumiem, że można nie rozumieć, dlaczego ten film ma "aż" 8. ;-)
Myślę, że rozumiem też, jak można dać ocenę wyższą niż 6.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
Andreas10

hehe... pokolenie matrixa... ludzie obudzcie sie... czy efekty to wszystko dla Was?? a kolego herbul czy jakos tak, poogladaj klasyke a zobaczysz skad biora wzorce obecni aktorzy...
Ale po sie wysilac, Ty jestes z innej epoki zeby skumac...
Matrix - 6/10 wiecej nie da rady....

cyborg_2

Ja matrixowi dałbym 7.Nie ma co go porównywać do Ojca Chrzestnego czy
do Lotu nad kukułczym gniazdem bo to jak porównanie Porsche i Traktora.
Każdy spełnia swoją rolę więc po co to robic ? Pomimo iż jestem wielkim fanem tych filmów (ba,nawet ogromnym ! ) to Matrixa tez ogladałem i nawet mi sie podobał.Oczywiscie nie tak bardzo jak te kultowe dzieła...

ocenił(a) film na 4
garavito

Tak film był tak wspaniały, że aż postanowiłem dać mu 11!
Ale ponieważ to niemożliwe dałem mu dwie 1!
Dla mnie szmira jak mało co!

ocenił(a) film na 9
bad_boy21

dziwne rzeczy sie na filmwebie dzieja. ten film byl w srodku top100 teraz jest 328???? w ciagu jednego tygodnia? ktos chyba ustawia rankingi....

ocenił(a) film na 10
sobie

Ocena oczywiście 10. jeden z najlepszych filmów Sc-fi w historii kina.
Ot takie moje zdanie :)

ocenił(a) film na 10
sobie

Też tego nie rozumiem... Wg mnie "Matrix" powinien być co najmniej o 300 miejsc wyżej :)

ocenił(a) film na 10
garavito

Zauważ jednak, że "Ojciec Chrzestny" odwołuje się głównie do historii Ameryki, imigrantów. Jest to wspaniały film, kultowy, rewelacyjnie zrobiony i też go uwielbiam, ale sądzę, że porównywanie z Matrixa to kaleczenie wizji Wachowskich. Wszystkie te filmy są wspaniałe, cały czas aktualne, ale najważniejsze tyczą się CAŁKOWICIE róznych problemów.

ocenił(a) film na 9
ARM_y

ok miejsce ojca chrzestnego jak najbardziej zasluzone, ALE co z matrixem? 328??????? czy ten film nie zasluguje na powiedzmy pierwsza 30?

ocenił(a) film na 10
sobie

Ale co tu się w ogóle dzieje? przecież jeszcze stosunkowo niedawno był TOP1 świat!

Po za tym imHo Matrix też jest filmem kultowym.