Matrix

The Matrix
1999
7,6 859 tys. ocen
7,6 10 1 858803
8,0 76 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

taki sobie...

ocenił(a) film na 4

Dla mnie ten film był mocno przesadzony, aż za dużo tych wszystkich efektów specjalnych. Niektóre momenty są niezłe jak np. walka Neo z Morfeuszem ale jak Neo zaczyna najpierw uchylać się przed kulami a potem je zatrzymuje w miejscu czy dostaje się do środka agenta Smitha i rozsadza go od środka - dla mnie to już naprawdę żenujące, ackja ukazana chyba tylko po to żeby się popisać efektami specjalnymi, wciśnięta na siłę, ten film był jak dla mnie ledwo do przełknięcia.

ocenił(a) film na 10
bober

taki sobie hehe daruj sobie koles, towoje "takie sobie" nic nie zmieni i nie przekona nikogo do twej daremnej opini/ i nie uda Ci sie prowokacja

ocenił(a) film na 10
bober

bober wracaj do kubusia puchtka i s6tujebanego lasu, jak podrosniesz to obejrzyj ten film jeszcze raz, wtedy pogadamy

ocenił(a) film na 10
bober

Sorry, ale widac że nie często recenzjonujesz filmy. Ten film zasługuje przynajmniej na ocenę dobry. Ty sie pewnie nawet specjalnie nie wgłębiałeś w ten film, wiac, że go nie rozumiesz. Jak sie nie znasz, to sie nie wypowiadaj!

ocenił(a) film na 4
Ireth_5

I czemu mnie nie dziwią takie reakcje jak was wszystkich... Jak ktoś skrytykuje film uwielbany przez innych to najlepiej od razmu zarzucić mu prowokację, zbesztać, wmówić że nie zrozumiał filmu itd.

"bober wracaj do kubusia puchtka i s6tujebanego lasu" - jak ciebie interesują takie produkcje to już twoja sprawa...

"Ty sie pewnie nawet specjalnie nie wgłębiałeś w ten film, wiac, że go nie rozumiesz." -to niby co twoim zdaniem w tym filmie trzeba zrozumieć? Dla mnie przedstawiona w tym filmie akcja jest zbyt nierealna, wręcz absurdalna a nie lubie kiedy w filmach nie ma zachowanego umiaru. "Ten film zasługuje przynajmniej na ocenę dobry." - nie uważam że "Matrix" jest do końca zły, da się obejrzeć i to nawet całkiem przyjemnie, ale ja nie widzę powodów żebym miał się nim zachwycać. Gdyby byłoby w nim trochę więcej umiaru oglądałoby się dużo lepiej, a gdyby twórcy jeszcze bardziej przegięli z akcją to ten film byłby jak dla mnie nie do oglądania.

Podsumowując mój główny zarzut w stronę "Matrixa" to: brak umiaru.