Matrix

The Matrix
1999
7,6 866 tys. ocen
7,6 10 1 866128
8,0 85 krytyków
Matrix
powrót do forum filmu Matrix

ocenił(a) film na 10

Jak pierwszy raz go obejrzałam to nie miałam pojęcia co właśnie zobaczyłam, dopiero po drugim razie załapałam mniej więcej fabułę, ale dopiero podczas trzeciej sesji zrozumiałam całą intrygę. Albo ja taka tępa (bardzo możliwe!) albo ten film taki skomplikowany.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
anetka

nie oceniaj siebie źle!
Nie oceniaj siebie źle! Ja kilka rzeczy zakumałem dopiero po kilku seansach. Najpierw oglądamy akcje dopiero później przychodzi refleksja i zrozumienie.

ocenił(a) film na 10
anetka

Nie wiem jak można nie rozumiec tego filmu, przecież wszystko jest podane na tacy w prosty i przyswajalny sposób

ocenił(a) film na 10
anetka

nie wiem czy wy również zauważyliście podobieństwo wątku snu z Incepcji. A raczej Incepcji z Matrixa :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

podobieństwo jest bardzo duże ale uważam że w Incepcji nie wykorzystano w pełni tego że tak jak w Matrixie nie był to realny świat a jedynie sen a wszyscy wiemy że we śnie możemy wszystko, niestety oglądając incepcje nie doznałem takiego uczucia, wolę jednak "Matrix" i jego cyberpunkowy klimat

ocenił(a) film na 10
Faser_2

aa też uwielbiam Matrixa i te spowolnioone sceny walki, ach.

Incepcja jednak również jest moim faworytem ale..nie mamy tej wyraźnej granicy snu a rzeczywistości tak jak to jest w Matrixie.

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

Ja to teraz czekam na premierę "Sucker Punch" kolejny film z wykreowanym fikcyjnym światem, obejrzyj zwiastun, zapowiada się naprawdę nieźle

ocenił(a) film na 10
Faser_2

oo "Sucker Punch",mam w planach to obejrzeć, co prawda skłoniło mnie do tego zobaczenie jak Hudgens radzi sobie w tym filmie :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

Poradzic na pewno sobie poradzi bo nie przypadła jej jakaś ambitna rola jakby nie było, ale nie ukrywam że także jestem ciekaw, w końcu to inny klimat niż hsm ;)

ocenił(a) film na 10
Faser_2

Jej rola w Bandslam - muszę przyznać - przypadła mi do gustu, czekam teraz na Beastly również z jej udziałem ale jednak Sucker Punch zapowiada się najciekawiej :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

A jeżeli lubisz filmy toczące się w innej rzeczywistości lub wymiarze to moge Ci polecic jeszcze "Silent Hill" nawet fajny

ocenił(a) film na 10
Faser_2

Silent Hill obejrzałam nawet dosyć niedawno i muszę przyznać ze niezły ale bez szału :) bardziej wolę gangsterskie lub jakieś dobre dramaty, o :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

To tak jak ja hehe :P z gangsterskich polecam Ci Chłopców z ferajny lub rewelacyjne Dawno temu w Ameryce a z dramatów Requiem dla snu dosyc mocny film, to tak na początek ;)

ocenił(a) film na 10
Faser_2

aa co do Chłopców z Ferajny to mój torrent już się wziął za ten film,jeszcze tylko 20% i odpalam :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

Nie mogę edytowac coś ostatnio swoich postów ;/ a zobaczyłem u Ciebie w profilu że Requiem juz widzialas to w takim razie obejrzyj Zostawic Las Vegas, dla mnie 10/10

ocenił(a) film na 10
Faser_2

Requiem jest naprawdę ambitne i poruszające. Mianowicie obejrzę Zostawić Las Vegas skoro mówisz że jest warty obejrzenia. Ja jednak jestem zapaloną fanką do grobowej deski Ojca Chrzestnego, jest niesamowity w swojej prostocie, uwielbiam oglądać go po kilka razy :)

ocenił(a) film na 10
melody_phantom

Hehe wstyd się przyznac ale ja jeszcze Ojca chrzestnego nie widziałem, wszystkie chyba gangsterskie oprócz tego, ale jak to mówię - najlepsze na koniec ;)

ocenił(a) film na 10
Faser_2

O nie! tak więc musisz zobaczyć :) innej opcji nie ma :)