PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107377}

Mechanik

El Maquinista
2004
7,6 141 tys. ocen
7,6 10 1 141368
7,1 42 krytyków
Mechanik
powrót do forum filmu Mechanik

Christian Bale

ocenił(a) film na 10

Rewelacyjna rola Bale'a. Był idealny w tej roli. Nie mogę się do niczego przyczepić. Dziwię się, że nie dostał żadnej nagrody za tę rolę.

LadyMadonna

Nie wiem co się dzieję ,dają nagrody często nie tym co trzeba

ocenił(a) film na 8
cinek7823

No właśnie! Należy się jemu nagroda za tę rolę.

ocenił(a) film na 5
LadyMadonna

zajebiście zagrał !! ;o

iga555

zagrał dobrze ale bez rewelacji. Nie wiem czym tu się zachwycać.

fala1992

no cóż, istnieje wielu aktorów, którzy grają dużo gorzej, więc można się(trochę) zachwycać- moim zdaniem. poza tym trzeba wziąć pod uwagę fakt, że sporo poświęcenia wymagało doprowadzenie się do tak niskiej wagi- co jest powodem, dla którego należą się wyrazy szacunku dla Bale'a.

Pajka01

Ja też jestem pod wrażeniem jego "poświęcenia". Wyczytałem że Bale jadł przez 3 miesiące jabłko i puszkę tuńczyka na dzień. Schudł 28 kilogramów. To jest imponujące. Powinien napisać książkę "jak schudnąć przez 3 miesiące".

fala1992

Twoją wypowiedź odbieram jako pojazd na Bale'a. Nie wiem czy takie były Twoje zamiary, ale to nie jest istotne.

Pajka01

Przyznaje że można było odczytać moją wypowiedź jako negatywną ale nie miałem zamiaru Pana Bale'a obrazić wręcz przeciwnie jestem pod wrażeniem tego że schudł w tak krótkim czasie aż 28 kilo. Kreacja super. Jeżeli chodzi o aktorstwo uważam że sobie poradził ale nic więcej.

fala1992

Hm, każdy może mieć własne zdanie, więc doceniam to, że nie hejtujesz, jak niektórzy użytkownicy, którym coś nie pasuje.
Pozdrawiam :).

ocenił(a) film na 4
Pajka01

Dowodzenie, że czyjaś gra jest niezła poprzez porównanie z masą słabych aktorów jest moim zdaniem obraźliwe dla osoby, której takie porównanie dotyczy.
Jeśli natomiast chodzi o grę Bale'a w tym filmie, to zgadzam się z falą1992 - dobrze, ale bez rewelacji

ocenił(a) film na 7
LadyMadonna

W The Fighter zagrał równie dobrze, a może nawet jeszcze lepiej i tym razem nagrodę dostał...

Pafcio79

W fighterze popisał się niesamowitą grą aktorską, idealnie dopasowany do roli nie wiem czy ktoś mógłby lepiej zagrać Dickiego. Natomiast w Mechaniku to już bardziej byłem pod wrażeniem kreacji bohatera. Nie przychodzi mi w tym momencie do głowy żeby aktor tak się poświecić dla roli.

ocenił(a) film na 7
fala1992

Czasami aktorzy poświęcają się i chudną lub tyją gdy wymaga od tego rola. George Clooney przytył kilkanaście kilogramów do roli w filmie Syriana, za którą zresztą dostał Oscara. Podobno potem miał duże problemy, żeby zrzucić zbędne kilogramy i wrócić do dawnej wagi. Faktycznie Bale strasznie schudł do Mechanika wyglądał jak Oświęcimiak...