Pierwsza godzina zapowiadała się naprawdę dobrze, ale potem było już tylko gorzej.Wszystko zepsuła goła Szapołowska, która może i ładnie jęczała pod czas tych scen seksu,ale mordestwo było zrobione tak sztucznie, że szkoda gadać. Z aktorów zapadł mi w pamięć jedynie Michał Bajor,który kolejny raz udowodnił, że jest świetnym aktorem. Nie nazwałbym tego horrem, "Medium" to raczej thriller psychologiczny z elementami grozy.
Uważam podobnie. Przez większość czasu film jest ciekawy, tajemniczy, wciągający i niepokojący. Jeżeli straszy, to z pewnością swoją specyficzną atmosferą. Niestety od momentu w którym nastąpiło zaćmienie słońca, film niespodziewanie zrobił się zły. Niepotrzebna była (choć logiczna) kiczowata scena z samochodem goniącym Bajora. Poza tym, za dużo nagości i seksu (Zelnik z Szapołowską oraz Bista z pielęgniarką - na co to było?). Scena morderstwa jest nieudana. Reżyser nie musiał pokazywać jak siekiera jest wbijana w głowę. Za to zakończenie na plus. No cóż, po tych niezwykle entuzjastycznych komentarzach na Filmwebie spodziewałem się czegoś dużo lepszego. "Medium" nie jest obrazem fatalnym, ale kluczowe sceny w tym filmie zostały niestety spaprane.
No mówiłem, że straszne to to raczej nie jest ;)
Co do Bajora to masz rację. Dobry z niego aktor oraz piosenkarz. Szkoda, ze wiele osob go wysmiewa i nie docenia. Dziwne, prawda ?
blah. zawiodłem się nieco kierując waszymi opiniami. film dobry ze wskazaniem na przeciętny. gra aktorkska słaba, oprócz Bajora, którego to chyba po raz pierwszy widziałem. Stuhr mnie zawiodł z lekka. samochód faktycznie mogli sobie darować. sporym plusem jest klimat filmu i muzyka - ale tylko tego można się bać w tym filmie.
6/10
dlaczego dziwne...
przecież w Polsce dobrzy aktorzy i piosenkarze zazwyczaj są wyśmiewani... a co było z Niemenem - to samo, aż do momentu, kiedy nie wrócił z zagranicy...