7,1 7,5 tys. ocen
7,1 10 1 7548
6,8 19 krytyków
Medium
powrót do forum filmu Medium

Gdy Krank przygląda się żółwiom w sklepie Orwicza, przysłuchując się jednocześnie rozmowie komisarza Selina z jakimś drugim mężczyzną, w pewnym momencie w szybie akwarium odbija się operator kamery ;)

Mimo to, film bardzo dobry - nie spotkałam się jeszcze z żadną polską produkcją, która tak przypadłaby mi do gustu - 8/10.

Isz_

niestety nie zauważyłem tego, ale mamy do czynienia z medium o niespotykanej mocy.....

ocenił(a) film na 7
Isz_

A w jednej scenie, gdy Bajor odnajduje ciała Szapołowskiej i Zelnika, widać jak ona (Szapołowska) oddycha, choć nie żyje!

Isz_

Szapołowska faktycznie oddycha, a z wpadek odnotowałbym jeszcze: przyciasny garnitur Jerzego Zelnika (uwidacznia się to w scenie, gdy pochyla się by postawić walizkę), amatorsko sfabrykowana gazeta "rzekomo" zawierająca informacje o mordzie w willi Orwicza (druk jest niewyraźny, ale można odczytać min.słowa spod Kościerzyny), ogrodzenie typowe dla lat 70-tych i 80-tych w scenie pogoni za Netzem, no i jeszcze parę potknięć przy samochodach, z których najzabawniejszym jest widok powojennej ciężarówki Lublin na ulicy Długiej, hehe

ocenił(a) film na 7
maxwellson

Wczoraj film był emitowany na Kino Polska,operator odbijający się w akwarium i oddychająca Szapołowska...Film był kręcony 25 lat temu,niestety polska kinematografia nigdy nie górowała,nie góruje i nigdy nie będzie jeżeli chodzi o technikę kręcenia filmów,co wcale nie ujmuje obrazowi,gdyż uważam,że ma on swój charakter i ogląda się go z zainteresowaniem.

christos_2

..to bylo 25 lat temu
...a co powiecie o produkcjach o ktorych myslicie...WIELKIE swiatowe gdzie takich wpadek jest znacznie wiecej
..zenada :-p