PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=493926}

Medium

Hereafter
2010
6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 27271
4,3 10 krytyków
Medium
powrót do forum filmu Medium

clint eastwood udowodnil ostatnio ze jest nie tylko wspanialym aktorem, ale takze genialnym rezyserem! ciekawe czy bedzie to film na miare gran torino. a do tego wszystkiego moje ulubione thrillerowe klimaty paranormalne.. no no czekam z niecierpliwoscia!

t4r

Widze ze mało sie coś znasz.
Eastwood juz duzo wczesniej pokazał jak dobrym jest rezyserem.
Świetnie nakręcił "Bez przebaczenia" 92r i
"za wszelką cene" 2004r zgarnał za nie oskary za najlepsza rezyserie i najlepszy film roku, a on w obu takze był nominowany jako aktor, bo zagrał w tych dwóch filmach które kręcił. Świetną rezyserię Eastwood potwierdził
przy "Rzece tajemnic" 2003r i "Gran Torino" 2008r

Kojak555

Akurat Gran Torino nie należy do największych dzieł tego reżysera. To film przyzwoity ale na pewno nie "wielki" ani nawet "bardzo dobry". Widziałeś może Listy z Iwo Jimy?

Kojak555

Mam pytanie, nie mogłeś tego napisac bardziej łopatologicznie?

"on w obu takze był nominowany jako aktor, bo zagrał w tych dwóch filmach które kręcił" - litości...

_Garret_Reza_

Reza, a wiesz kogo zacytowałeś? Nie zgadniesz :)

Jimmy

Returner? ;-)

_Garret_Reza_

Jakbyś zgadł :) Wiem, pod McTiernanem dałem ci Zn.

t4r

A "Gran Torino" miał być jego ostatnim filmem.

HadHod

... ostatnim filmem, w którym miał grać :-) niech reżyseruje ile chce!

użytkownik usunięty
t4r

Należy też wspomnieć o filmie 'Oszukana' ;) Jak dla mnie Clint świetnie spisał się jako reżyser.

ocenił(a) film na 3

No i najnowsze dzieło Clinta - "Invictus"...

ocenił(a) film na 7
t4r

Widziałem 19 filmów w przez niego wyreżyserowanych i większość to obrazy genialne. Pierwszym genialnym było "Bez przebaczenia", a jak narazie w XXI wieku jest najlepszym reżyserem bez dwóch zdań. W 10 lat zrobił 9 filmów w tym 7 wybitnych. Czapki z głów.

t4r

Matt Damon w filmie Clinta Eastwooda?:d będzie zajebisty film.

MsrLysy_2

zobaczymy... jakoś mi TEN aktor nie pasuje do filmów TEGO reżysera...
(z całym szacunkiem dla obojgu!) ;]

przy okazji - ja też uważam, że najlepszym filmem Eastwooda był "Gran Torino"!! :D

t4r

"Bez przebaczenia" to przecież też nie był początek jego kariery reżyserskiej. Może to był jeden z jej najjaśniejszych punktów, ale przecież Eastwood debiutował w 1971. Jeszcze przed "Bez przebaczenia" zrobił choćby "Mściciela", "Wyjętego spod prawa Joseya Walesa", "Birda".

ocenił(a) film na 6
NickError

ciekawe jak będzie z polską premierą. Mam nadzieje, że nie będzie jakiejś dużej przerwy między światową premierą. Licze na listopad.
Polski tytuł. hmmm ciekawe co tym razem wymyślą :)

t4r

Myślę, że autor tematu zdaje sobie sprawę, że pan Eastwood swój geniusz reżyserski pokazał już wieki temu, tylko po prostu źle wyraził się pisząc: "Ostatnio...".
A jeśli mowa o jego filmach to oglądałam zaledwie trzy (już po pierwszym się do niego przekonałam) i jestem naprawdę zachwycona.
2008 - "Oszukana" - 10/10
2008 - "Gran Torino" - 10/10
1993 - "Doskonały świat"- 9/10

BeautyAndStupid

Bardzo mi się podoba styl tego reżysera, choć niejednokrotnie przesadza z patosem. Jednak w tej konwencji tworzy filmy świetne i niezapomniane.

"Za wszelką cenę" - 9/10
"Sztandar chwały" - 6/10 - najgorszy z filmów Clinta które widziałem
"Listy z Iwo Jimy" - 9/10 - najlepszy film Clinta, nieszablonowa opowieść, jednych może przynudzać, innych oczarować. Mnie oczarowała
"Gran Torino" - 8/10 - świetne jest to co zrobił Clint - jego rola, reżyseria. Zawiedli mnie aktorzy drugo- i trzecio- planowi.
"Invictus" - 7/10 - doskonałe role Damona i Freemana, reżyseria też, ale zbyt patetyczny scenariusz.
"Oszukana" - 8/10 - dziwny film, z jednej strony solidny i dobrze zagrany, a z drugiej strasznie odpychający

Clint to z pewnością reżyser, który mimo słabszych filmów ciągle utrzymuje wysoki poziom i po jego filmach można spodziewać się wiele dobrego.

ja27

To nie jest temat z rankingami filmów Eastwooda, takowy znajduje się na jego forum:

http://www.filmweb.pl/person/Clint+Eastwood-122/discussion/TOP+Reżyserski-121141 2

ocenił(a) film na 5
t4r

Kolego, nie "ostatnio". Tylko nie "ostatnio". Eastwood to świetny aktor i reżyser.