PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464231}
5,5 18 tys. ocen
5,5 10 1 17504
4,9 9 krytyków
Megan Is Missing
powrót do forum filmu Megan Is Missing

.............

użytkownik usunięty

A mnie zastanawia czy film serio jest oparty na prawdziwych faktach czy jest to jednak czysto
hipotetyczny scenariusz? Wygląda na to, że jest to prawda, ale jednak... Macie jakieś
informacje czy owe wydarzenia miały miejsca w realnym świecie czy jest to tylko fikcja? :>
(oceniłabym na 7/10, gdyby było można, swoją drogą)

film oparty jest na kilkunastu prawdziwych śledztwach jakie prowadzi/prowadziła amerykańska policja. nie można powiedzieć, że film jest oparty na prawdziwej jednej historii, nie ma tam zwrotu "based on true story" z tego co pamietam jest "based on true events". czyli krótko mówiąc historia w filmie została wymyślona jednak w oparciu o prawdziwe policyjne sprawy.

owczarek77

To prawda, film zostal oparty na prawdziwych sprawach prowadzonych przez policje ( dokladnie na 7). Mozna o tym poczytac w artykule "MICHAEL GOI WEAVES A PROFOUNDLY DIFFICULT STORY IN “MEGAN IS MISSING”.
Film jest wstrzasajacy. Po obejrzeniu CZESCI filmu nie spalam cala noc (nie bylam w stanie obejrzec ostatnich 22 minut, opisywanych w internecie jako makabryczne). Nie polecam osobom bardzo wrazliwym i o slabych nerwach. Aczkolwiek film moze byc wstrzasajaca lekcja dla mlodych ludzi beztrosko nawiazujacych kontakty w internecie oraz ich rodzicow.

użytkownik usunięty
meg2011

O, dzięki, nie wiedziałam. :)
Jak dla mnie film nie jest AŻ TAK wstrząsający - szokuje, tak, ale nie żebym nie mogła po obejrzeniu normalnie funkcjonować. Duuuużo bardziej zaszokowała mnie książka "My, dzieci z dworca zoo". No ale każdy jest inny. ;>