14-letnia Megan to najpopularniejsza dziewczyna w szkole, dla której imprezy, alkohol, narkotyki i szybki seks bez zobowiązań - to sposób na życie.
o_O
No nieźle.
a wiesz dlaczego takie dziewczyny tak się zachowują? na pewno się nie dowiesz zamykając oczy na tego typu fimy....
ja raczej walę głową o ziemie, zastanawiając się, jak można dodać taki opis dla filmu.
jest płytki i wulgarny.
co ma oznaczać ta wypowiedź? przecież nie oceniam filmu! to Ty powiedziałeś, że opis jest "celny".
a jeśli taki płytki opis (tak, opis oceniam, z premedytacją!) dobrze celuje, to w jakim świetle stawia to film? o_O
na pewno w nie najlepszym.
opisy mają zachęcać do obejrzenia filmu.
ten nie zachęca. przynajmniej mnie.
dziękuję, dobranoc.
Napisałaś, że skoro opis jest płytki to film też musi być. Tu jest ocena filmu. Może nie jest to normalna ocena filmu , ale można pod "ocenę" podciągnąć. Zazwyczaj mało znane filmy nie mają dobrych opisów, bo mało kto się nimi interesuje itp. Film średni, jak na swój klimat i to co chciał osiągnąć to... średnika.
Nie ma za co, kolorowych.
napisałem o opisie, a Ty powiedziałeś, że on jest celny.
celność oznacza, że dobrze opisuje film.
drogą dedukcji można stwierdzić, że jeżeli coś jest płytkie i celnie opisuje inną rzecz, to ta rzecz też jest płytka.
można słabym odpisem określać coś dobrego, ale wtedy opis nie jest pasujący, nie jest celny.
Nie. Opis pokazuje jaki jest opisujący że nie potrafi ładnie ubrać w słowa. Można napisać, że coś jest głupie wprost " Jest głupie" , a można użyć kompletnie innych słów, które mimo, że brzmią lepiej (mniej płytko) to opisują to samo.Celnie. Film naprawdę opowiada o tym co jest w nim(opisie) zawarte.Płytko bo płytko, ale tak jest. Film opisuje też płytki sposób życia, co nie znaczy, ze film jest płytki.
obawiam się, że wąskimi pojęciami nie można opisać celnie czegoś o szerszym znaczeniu.
choć właściwie jeśli w kunsztowny sposób użyć ironii, symboli etc.
rozumiem Twoje zdanie.
podtrzymam tylko to, że opis jest beznadziejny. z zasady ma zachęcać do filmu, a ten mnie nie zachęca. co więcej - wiele opisów może nie być zachęcających, ale ten jest wybitny w swojej dziedzinie. taki, że aż musiałem o tym napisać o_O
przeczytałeś opis do końca? mnie przekonało zaginiecie bohaterki.
mimo wszystko powinieneś obejrzeć film. to tylko 2h, podczas których pewnie zmienisz zdanie.