PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464231}
5,5 18 tys. ocen
5,5 10 1 17504
4,9 9 krytyków
Megan Is Missing
powrót do forum filmu Megan Is Missing

14-letnia Megan to najpopularniejsza dziewczyna w szkole, dla której imprezy, alkohol, narkotyki i szybki seks bez zobowiązań - to sposób na życie.

o_O

No nieźle.

Cameron_2

a wiesz dlaczego takie dziewczyny tak się zachowują? na pewno się nie dowiesz zamykając oczy na tego typu fimy....

efcaab

ja raczej walę głową o ziemie, zastanawiając się, jak można dodać taki opis dla filmu.
jest płytki i wulgarny.

ocenił(a) film na 4
Cameron_2

ale celny. Czego chcieć więcej?

imjustakid

ach, jeśli jest celny, to oznacza, że film jest płytki -_-

ocenił(a) film na 4
Cameron_2

Płytkie jest ocenianie filmu na podstawie opisu.

imjustakid

co ma oznaczać ta wypowiedź? przecież nie oceniam filmu! to Ty powiedziałeś, że opis jest "celny".
a jeśli taki płytki opis (tak, opis oceniam, z premedytacją!) dobrze celuje, to w jakim świetle stawia to film? o_O
na pewno w nie najlepszym.

opisy mają zachęcać do obejrzenia filmu.
ten nie zachęca. przynajmniej mnie.

dziękuję, dobranoc.

ocenił(a) film na 4
Cameron_2

Napisałaś, że skoro opis jest płytki to film też musi być. Tu jest ocena filmu. Może nie jest to normalna ocena filmu , ale można pod "ocenę" podciągnąć. Zazwyczaj mało znane filmy nie mają dobrych opisów, bo mało kto się nimi interesuje itp. Film średni, jak na swój klimat i to co chciał osiągnąć to... średnika.

Nie ma za co, kolorowych.

imjustakid

napisałem o opisie, a Ty powiedziałeś, że on jest celny.
celność oznacza, że dobrze opisuje film.
drogą dedukcji można stwierdzić, że jeżeli coś jest płytkie i celnie opisuje inną rzecz, to ta rzecz też jest płytka.

można słabym odpisem określać coś dobrego, ale wtedy opis nie jest pasujący, nie jest celny.

ocenił(a) film na 4
Cameron_2

Nie. Opis pokazuje jaki jest opisujący że nie potrafi ładnie ubrać w słowa. Można napisać, że coś jest głupie wprost " Jest głupie" , a można użyć kompletnie innych słów, które mimo, że brzmią lepiej (mniej płytko) to opisują to samo.Celnie. Film naprawdę opowiada o tym co jest w nim(opisie) zawarte.Płytko bo płytko, ale tak jest. Film opisuje też płytki sposób życia, co nie znaczy, ze film jest płytki.

imjustakid

obawiam się, że wąskimi pojęciami nie można opisać celnie czegoś o szerszym znaczeniu.
choć właściwie jeśli w kunsztowny sposób użyć ironii, symboli etc.

rozumiem Twoje zdanie.
podtrzymam tylko to, że opis jest beznadziejny. z zasady ma zachęcać do filmu, a ten mnie nie zachęca. co więcej - wiele opisów może nie być zachęcających, ale ten jest wybitny w swojej dziedzinie. taki, że aż musiałem o tym napisać o_O

ocenił(a) film na 6
Cameron_2

przeczytałeś opis do końca? mnie przekonało zaginiecie bohaterki.

mimo wszystko powinieneś obejrzeć film. to tylko 2h, podczas których pewnie zmienisz zdanie.

belciara

nie chodzi mi o słabość filmu, ale o stwierdzenie z opisu, które zacytowałem.
żenujące.

byłoby tak samo żenujące gdyby ten film miał milion złotych malin lub milion oskarów.