PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464231}
5,5 17 tys. ocen
5,5 10 1 17383
4,9 9 krytyków
Megan Is Missing
powrót do forum filmu Megan Is Missing

Kolejny film w stylu Blair Witch Project. Oczywiście to nic, że podane są nazwiska aktorów, że grają sztucznie, że ...... Mogłabym wymieniać w nieskończoność, a i tak znajdą się tacy, którzy uwierzą reżyserowi (tak! reżyserowi!) w pierwsze słowa jakie się pojawiły w tym dalekim od dzieła sztuki shicie. Fakt, amerykanki są tępe, ale aż tak? I czy on jest naprawdę taki wstrząsający? Czy to po prostu ja jestem taka bezduszna , bezuczuciowa, obojętna? Po 15 minutach czekałam , aż ją zabije. A ocena 2 tylko dlatego, że hmmmm suma sumarum pomysł niezły (pod warunkiem , że zrobiłby z tego film, a nie pseudodokument).

ocenił(a) film na 8
Marika_8

nie rozumiem zarzutu, że aktorki zagrały sztucznie. film był zlepkiem filmów kręconych głównie kamerą internetową i ręczną. Zobacz jak zachowują się małolaty przed kamerą w licznych filmikach tego typu zamieszczanych nagminnie w serwisach internetowych. zachowania, minki itp są prawie dokładnie takie jak przedstawione przez reżysera. nie naturalne by było z kolei zachowanie jakiejś wielkiej gry aktorskiej, bo kto po nastolatkach wydurniających się przed kamerą spodziewa się zobaczyć wielką aktorkę? tak samo w filmach ze ?skype?. nasze miny przed komputerem nie są za mądre zazwyczaj. jak dla mnie zagrane było to świetnie i bardzo naturalnie. Amerykanie nie są tak tępi, większość ludzi na świecie jest tak tępa i nie wybiega swoim myśleniem choćby krok naprzód. Idea pseudodokumentu bardzo fajna. Film puściła mi moja siostra i nie widziałem nawet że to thriller/horror i z początku myślałem że to dramat młodzieżowy więc spodziewałem się bardziej ucieczki nastolatek. Z resztą doceniam ten film choćby dlatego że pokazuje tragedie ofiary, a nie tylko zabójce na którego tle przesuwają się ofiary aby tylko przewinąc fabułę naprzód, lub też detektywa goniącego psychopatę. Filmy z punktu widzenia ofiary są raczej rzadkością, gdyż nie są dobrze przyjmowane uczuciowo przez wiadomy brak happy endu.

ulvar

zgadzam się w z ulvar

ocenił(a) film na 7
Marika_8

Co Ty bredzisz? Film był zrobiony w formie dokumentalnej ale nie miał udawać że nim JEST
To nie historia która sie wydarzyła, ale historia jaka MOŻE się zdarzyć.
A wszystko podane w formie bardzo naturalistycznej co tylko wzmacnia przekaz