-------------SPOILERY--------------
Zastanawia mnie jedna kwestia, chyba niezbyt dobrze zrozumiałam ten wątek i dlatego
proszę was, abyście mnie oświecili ;)
Megan zaczyna gadać z Joshem, bo powiedziała mu o nim Lexie (tak chyba nazywała się ta
dziewczyna, która była zakochana w Megan prawda?). Zdawało mi się, że Lexie powiedziała
Megan, że poznała tego kolesia i powiedziała to tak, ze wynikało z tego, że poznała go na
żywo. Więc jak mogło dojść do czegoś takiego!? No chyba, że źle właśnie to ogarnęłam, to
napiszcie mi proszę jak było naprawdę ;)
No i ta scena kiedy Lexie krzyczy do Amy przed restauracją, że to jej wina, że Megan
zniknęła, a tak naprawdę to przecież ona pierwsza powiedziała jej o Joshu!
Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
Lexie rozmawiała z Joshem przez interent ,wysłał jej jakieś zdjecie i ona pokazała je Megan. i tak go poznała ,nikt go wcześniej nie widział na żywo :)
A co do tej sceny sama się zastanawiałam czemu :)
aaa no tak myślałam, że takie będzie rozwiązanie mojej zagadki. a jeszcze co coś chciałam was spytac, jak myślicie, czy Josh nie porwałby także Amy gdyby nie to, że poszła na policję i opowiedziała o nim? Ogólnie strasznie głupia dziewczyna, podejrzewa, że porwał on jej koleżankę, a potem gada z nim na czacie jak gdyby nigdy nic. Grozi jej, a ona chodzi pod jakimiś miejscami gdzie nie ma żadnych ludzi. AMERYKA.
Nie miał po co, ale to zrobił, dla niektórych ludzi jest to frajda i tyle.
Megan była uważana za ładną, atrakcyjną dziewczynę i przede wszystkim była lubiana.
Amy nikt praktycznie nie tolerował, według wszystkich była gruba i brzydka.
I to powinno Ci wszystko wytłumaczyć.
Bardziej chodziło mi o to, że nie miał powodów, żeby porywać i maltretować dziewczyny, innych niż zaspokojenie własnych, chorych żądz, więc nie wykluczałbym, że porwałby Amy, nawet gdyby nie poszła na policję.
Mógł numer z beczką zrobić dzięki temu, a nie wyglądało to na jakiś spontaniczny pomysł, tylko na coś planowanego od dłuższego czasu.
wydaje mi się, że jednakby jej nie nie porwał, chociażby przez tą rozmowę kiedy Amy do niego zadzwoniła.
Zauważ w jaki sposób rozmawia z nią w tej scenie, kiedy spotyka się z nim na tym czacie, tuż przed tym, jak (właśnie z powodu tej rozmowy) Amy decyduje się iść na policję - te teksty o spaniu z kimś innym, niż z misiem itd.
Moim zdaniem to ewidentnie pokazuje, że miał już co do niej pewne plany.