Film mną wstrząsnął... popłakałam się kilka razy... do tej pory nie mogę uwierzyć, że takie coś ma miejsce w naszym świecie, wstydzę się za wszystkich ludzi i boli mnie że wyrządzana jest taka krzywda... Polecam dziewczynom które chcą poznawać ludzi przez internet....
Dokładnie takie było zamierzenie twórców: danie do myślenia i wstrząśnięcie małolatami, ale także ich rodzicami. To naprawde szokujące, że nastolatki poniżej 15 roku życia, więc właściwie dzieci chodza późnymi wieczorami na imprezy i balują do późnych godzin nocnych. Gdzie są rodzice?
Przy scenie gwałtu zaczęłam się zastanawiać, czy te sceny nie są prawdziwe.
Oczywiście nie, bo gdyby były, nie można by było ich upublicznić. Nie wiem, bo co robić takie filmy dla normalnych ludzi (tzn. nie zboczeńców, którzy szukają sadystycznych filmów w sieci).
akurat ta scena nie była aż tak znowu realistyczna i trudna do nakręcenia, przecież nawet nie było widać sprawcy.. Pewnie odniosłaś takie wrażenie przez amatorską kamerkę. W porównaniu ze sceną z Irreversible czy nawet z Ostatniego Domu po Lewej, ten gwałt nie był pokazany specjalnie szokująco, prawie nic nie było widać
"prawie nic nie było widać"... słyszałam to na forum Srpski'ego filmu, gdzie ludzie dyskutowali o scenie, w której SPOILER facet gwałci niemowlę KONIEC SPOILERA i właśnie niektórzy mówili, że to nie było aż tak szokujące, bo nic nie było widać. Hmm...
Rzeczywiście o ile film naprawde nie jest prawdziwy to niektóre sceny np ta gwaltu zostały świetnie odegrane przez aktorkę. A te fotki ? Nie wieże żeby rodzina tej MEGAN pozwoliła opublikować zdjęcia swojej maltretowanej córki na potrzeby filmu .
jak dla mnie film dobry i tez mną wstrząsnął, nie mogłam zanąć po nim. A scena, kiedy ten sprawca otworzył tą beczkę, do której miała wejść ta Amy sprawiła że osiwiałam...
no ta scena jest przerażająca....
A co do Shoguna, jestem życiowa... Może Ciebie nie rusza ten film, bo jesteś facetem, ja jestem kobietą i odczuwam go w inny sposób...
Ja zakończyłam seans wczoraj wieczorem po obejrzeniu zdjęcia nr 1.
Dokończyłam dzisiaj.
Jestem w szoku, a scena z beczką... też osiwiałam.
płeć nie ma tu nic do rzeczy, widocznie jesteś bardziej wrażliwa na takie sceny, ja np. też jestem kobietą i te 'mocne sceny' nie zrobiły na mnie specjalnego wrażenia, jedynie podskoczyłam na widok tych dwóch zdjęć
Ja właśnie teraz zakończyłam seans na tym samym zdjęciu. Niby horrory oglądam od dziecka i myślałam, że już niewiele może mnie ruszyć, ale tak jak teraz dawno na żadnym filmie się nie przestraszyłam ;P Od razu film wyłączyłam i jak dziecko leciałam zaświecić światło
no raczej tak.
A co do filmu to mnie zaszokował też..nie lubię takiej tematyki ale słyszałem że dobry to obejrzałem..strasznie smutny i wstrząsający film..szkoda mi tych dziewczyn było jeszcze przed tym,jak dawały sie traktować wszystkim wkoło..
Nie wiem co niby tak szokującego jest w tym filmie. Tanio zrobiony, nijaki horrorek dla nastolatków.
Słaby film. Jak widać nie dla nastolatek, bo wszystkie osiwieją nim je wpakują do beczki...
Popieram. Nudny jak cholera. W sumie to należało się kure wkom (no błagam, 14 lat, obciąganie za dragi, wpier dalanie dragów, kur wienie się po imprezkach - kamaaan, jak to jest NORMALNE to czas wprowadzić przymusową eutanazję dla niektórych).
I jakby to nie brzmiało, na kolanie napisałbym lepszą fabułę (pod względem szokowania i dynamiki), pan reżyser/scenarzysta się nie popisał. Wystarczyło dać odrobinę więcej masakry zamiast przydługich nudnawych kawałków i na pewno film byłby ciekawszy/bardziej szokujący.
Megan is boring.
"kure wkom"? sorry, ale Amy była grzeczną normalną dziewczyną. poza tym, to że Megan się puszczała na imprezach i robiła te wszystkie rzeczy nie usprawiedliwia tego psychola! nikt nie zasługuje na coś takiego, nie zależnie jak się prowadzi
"Niezależnie" - tak, zasługuje. I to bardzo dużo ludzi. Między innymi nasz killer sam zasłużył na podobną karę. Każdy psychol, dziecioje bca, gwałciciel, fanatyk religijny, ludzie, którzy katują i masakrują zwierzęta dla zabawy, narkomani, dziwki i ten szmaciarz, który naszczał do windy w moim apartamentowcu, bo go nie stać na mieszkanie z nami. Wszyscy zasługują na tortury i śmierć :3
A tak serio. Jak się ma 14 lat i robi lody niemal obcym kolesiom za działkę to jedynym rozwiązaniem jest ostrzegawczy strzał w potylicę, worek wapna i płytki grób. Ścierwo trzeba tępić.
P.S. Ciekawie na ciebie film zadziałał, że się tak unosisz. Ja się na seansie nudziłem.
co do gwałcicieli, morderców i znęcających się nad zwierzętami - popieram. ale jeśli dziewczyna się puszcza, czy ktoś ćpa to już jest jego problem, jego wybór i jego życie, nikomu tym krzywdy nie robi. i nie wmówisz mi ,że jakiś po**eb ma prawo dokonywać wyboru czy i jak taką osobę ukarać. i to że się puszczała, to nie znaczy że zasłużyła na to co ją spotkało, zauważ, że Megan była z rozbitej rodziny, ojciec ją molestował, nie miała wsparcia w matce, była słabą zagubioną istotą, która usiłowała sprawiać wrażenie silnej i pewnej siebie, pozycja w grupie to jedyna rzecz jaką miała, dlatego się jej tak kurczowo trzymała. nie można mówić o 14 -latce ścierwo! to dziecko jeszcze. widać było zresztą, że nie jest do końca zepsuta, bo zaprzyjaźniła się z delikatną i spokojną Amy- wewnętrznie chciała mieć normalną koleżankę , tak samo naiwnie podeszła do tego całego Josha, ewidentnie szukała miłości, chciała by on okazał się takim "prince charming".
a film na mnie zadział, wstrząsnął wręcz - jeśli Ty się na nim nudziłeś to mogę tylko współczuć
Puszczając się i ćpając robisz krzywdę np. swoim bliskim. Tłumaczysz jej zachowanie tym, że była molestowana przez ojca, ookej. Główny bohater Ludzkiej Stonogi 2 był gwałcony przez ojca - też gościa nazwiesz słabą zagubioną istotą? Czy litujesz się nad 14letnią kur wą, a gościa nad którym znęcał się praktycznie każdy nazwiesz psychopatą?
Dziewczyna silna i pewna siebie w naszych czasach to puszczalska małolata z zapędem do narkotyków i przypadkowego seksu. Więc poraz kolejny, błagam was ludzie, zabijcie się.
I skąd ta teoria o ewidentnym szukaniu miłości? Może chciała mu obciągnąć za kolejną działkę tak samo jak robiła to wcześniej? Bo był milszy? Jak będę dla ciebie miły to się we mnie zakochasz?
Współczuć możesz, nie wiem szczerze z jakiego powodu, film JEST nudny. Ma jakiś przekaz, kilka ciekawych scen, ale jest nudny.
Oczywiście opcji edytowania nie ma, więc dorzucę tylko: "nie można mówić o 14-latce ścierwo!" - ano można. Ścierwo. Widzisz? Powiedziałem.
A jak się mówi o stadzie (bo nie zachowują się jak ludzie) 7-12-letnich cyganów, które napadają z nożami kobiety na chodnikach w kilku większych miastach Polski (jak i całej Europy)? Ścierwo. Co powiesz o trójce 10-latków gwałcących koleżankę ze szkoły? Ścierwo. Małych gnojach, którzy pucują ci szyby na skrzyżowaniu mimo tego, że nie chcesz, a jak nie zapłacisz to rysują ci samochód na który odkładałeś kilka lat? Ścierwo. Przykładów jest od zaje bania, w wiadomościach, sieci, filmikach na youtube, pewnie niektórzy podaliby z własnego życia. Pewnie, wymieniam "kryminalistów", ale zachowania podobne do Megan również uznaję za patologiczne i chore.
Straceni, nie wyszło, edukacja poszła nie tak jak trzeba, wychowanie nie wypaliło, są ścierwem, śmieciami. A śmieci się wyrzuca. To, że jakiś pier dolony psychopata miał z niej chwilę radości (co dziwne, bardzo krótką, bo z życia wiemy, że można sobie gwałcić dzieci przez długie lata vide Josef Fritzl), to też nienajlepiej, ale wyświadczył innym przysługę.
tak tępisz patologię, a sam ziejesz nienawiścią na kilometr, myślisz że to normalne zachowanie i podejście do świata? nie wydaje mi się. zanim zacznie się tak surowo oceniać innych, wypadałoby najpierw spojrzeć na siebie. pozdrawiam
No cóż, nie ćpam, nie chleję, nie jaram, nie biję staruszek, nie oceniam bezpodstawnie, nie łamię prawa, nie znęcam się nad ludźmi (chyba nakreśliłem wyraźną granicę między ścierwem a ludźmi), mało tego - jak jestem w stanie to wspieram innych i nikomu normalnemu nie szkodzę.
Zauważ, że nienawidzę tylko osobników wyraźnie patologicznych, według mnie to nic złego, a jakby więcej ludzi tak myślało to świat byłby lepszy. Nie mam nic do normalnych ludzi, spokojnie, żaden ze mnie hejter. Wolałbym tylko żeby kolejne pokolenia wychowywały się w normalnych warunkach bez konieczności chodzenia z nożem do podstawówki.
A czy Ty nie nienawidzisz pedofili, gwałcicieli, zboczeńców, psychopatów i morderców? To normalny odruch żeby wyniszczać coś szkodliwego. Jak chorobę.
morderców i psychopatów trzeba łapać, karać, izolować od społeczeństwa itp, ale nienawiść nie ma tu nic do rzeczy i nic nie da. zresztą, co mają mordercy do 14-latki pijącej na imprezach? to chyba trochę inny kaliber, przyznasz. we mnie takie zachowania imprezowe nie wywołują nienawiści, nie popieram ich i sama się tak nie zachowuję, ale uważam, że każdy ma prawo żyć jak chce dopóki nie robi krzywdy innym. co Ci przeszkadza, że dana dziewczyna pije czy się puszcza? to jej sprawa.
mówisz, że nie masz nic do "normalnych" ale zauważ, ze normalność jest mocno subiektywna, z Twoim podejściem może koleś który rzuci papierek na ulicy jest "ścierwem które należy tępić jak chorobę" bo śmieci? Rozumiem o czym piszesz, cel masz szlachetny, ale sposób w jaki to ujmujesz jest trochę niepokojący wg mnie
"morderców i psychopatów trzeba łapać, karać, izolować od społeczeństwa itp"
Wykorzystywać do ciężkich prac i/lub zabijać. (zaraz ktoś będzie płakał, że zabijając sami stajemy się mordercami - dla mnie jest różnica między zabiciem człowieka a śmiecia)
14-latka pijąca na imprezie to LEKKO skrzywione dziecko, wiadomo, że każdy z nas próbował tego i tamtego, miał swój okres buntu, chciał być 'dorosły' itp. nie mam z tym problemu. Ale jak zaczyna opier dalać gały za dragi to coś tu ku rwa jest nie tak, nie uważasz? A jakby to była np. twoja córka? Dalej uważasz, że nie czyni nikomu krzywdy i powinna żyć tak jak chce? Ssać chu ja jakiemuś dealerowi? Dobry rodzic z ciebie będzie.
Osoba rzucająca papierek... z moim podejściem... ech, wyraźnie wypisałem kto i co mnie wkur wia, a ty mi tu doczepiasz kogoś, kto nie trafia do śmietnika.
Podejście niepokojące, i tak powinno być. Niech się skur wysyny boją to ich mniej będzie. Jak społeczeństwo weźmie sprawy w swoje ręce i będzie eliminować jednostki wyraźnie chore i patologiczne (mówimy tu o zwyrodnialcach, nie ludziach pokrzywdzonych, bo patologia to również bieda) to naprawdę będzie lepiej.
nie Ty kolego jesteś tym, który może podejmować decyzje co do sądzenia innych i "eliminowania". kończę dyskusję bo nie chce mi się denerwować, a dogadać się nie dogadamy. narazie
"nie Ty kolego jesteś tym, który może podejmować decyzje co do sądzenia innych i "eliminowania". "
A szkoda.
Dziwne, że tak bardzo przystajesz po stronie gwałcicieli i zboczeńców...
Warborn jeśli szukałeś horroru to rzeczywiście na tym filmie mogłeś się zawieść.. jednakże po twoich wypowiedziach wydaje mi się , że czekałeś na dokładna i szczegółową scenę gwałtu no i cóż za rozczarowanie. Mówisz kure wka porównujesz ją do jakiegoś faceta z jakże "górnolotnego" filmu ludzka stonoga 2 Tylko różnica jest dość widoczna otóż Megan nie zaznała w życiu miłości ani bezpieczeństwa. Z seksem zetknęła się bardzo wcześnie co więcej nie wynikał on z jej woli to był GWAŁT . Dziewczyna ta jest bardzo naiwna i łatwowierna. Nikt nie wyznaczył jej granicy nie powiedział że to co robi jest złe , nie uświadomił ją.. W filmie Megan sama mówi "zrobię co chce wystarczy że powie że mnie kocha" Tej dziewczynie potrzebny był mężczyzna który zaopiekowałby się nią pokazał czym jest prawdziwa miłość. I co ty chcesz zlikwidować takie osoby osoby pokrzywdzone i zagubione?? człowiek z ludzkiej stonogi jest przykładem psychopaty tak był skrzywdzony ale on nie jest bezbronny on nie szuka milości on niszczy innych . Film nie należy do moich ulubionych nie ma w nim jakiś zaskakujących scen zgadzam sie ale domaganie sie szczegółowych aktów przemocy jak dla mnie nie jest niczym normalnym;]
"czekałeś na dokładna i szczegółową scenę gwałtu"
Od tego mam inne filmy. I nie, nie czekałem, źle ci się wydaje. Horroru też nie szukałem. Jest dużo "nie horrorów", które mają sporo brutalnych, uzasadnionych, scen. W tym filmie więcej tego typu realistycznych scen bardziej odstraszyłoby gówniarzerię od zachowań podobnych do Megan.
"Tylko różnica jest dość widoczna"
Nie ma różnicy, facet z HC2 TEŻ nie zaznał miłości ani bezpieczeństwa, mało tego, również padł ofiarą własnego ojca, który go, uwaga uwaga, gwałcił. Tak samo jak tatuś Megan. Tak samo był naiwny i łatwowierny (zepnę parę osób zszywaczem i będzie "działać" jak po operacji). Również jemu nikt nie wyznaczył granicy ani nie uświadomił go, że zszywanie i masakrowanie 12 osób jest złe. Wszyscy go lekceważyli i wyśmiewali, czy to pod nosem czy w twarz (choćby doktor). Megan szukała miłości u każdego kto miał towar/był w miarę miły, a Martin szukał miłości u swojej stonogi. Tej, o którą dbał i karmił, która była dla niego ważniejsza od matki. Po prostu chciał ją sobie "uczłowieczyć", żeby mógł ją tulić (nawet jest taka scena), trenować, uczyć sztuczek czy kochać. Zacząłem to pisać dla tzw. jajec, ale widzę, że coraz więcej faktycznie się zgadza. Jestem pewny, że nawet reżyser nie sądził, że stworzy tak wiekopomne dzieło.
I Megan, i gościu z HC2, są TAK SAMO pier dolnięci i spaczeni przez życie, tylko jedno jest agresywne, drugie nie ma na to sił.
Oczywistym jest, że sympatię oglądających wzbudza 14latka, a nie łysawy grubasek koło 40stki, który torturuje ludzi. Ale są tacy sami.
Jeszcze jedno: "zrobię co chce wystarczy że powie że mnie kocha" - tak gadają dziwunie na ulicach czy burdelach. "Kotku zrobię co chcesz, tylko zapłać".
A akty przemocy W FILMIE to sama przyjemność dla kogoś, kto lubi gatunki filmowe nimi wypchane. Oczywiście nie tylko przemoc fizyczną, nawet bardziej cenię sobie psychiczną, jest ciekawsza.
Jeszcze jedno: "zrobię co chce wystarczy że powie że mnie kocha" - tak gadają dziwunie na ulicach czy burdelach. "Kotku zrobię co chcesz, tylko zapłać".
chyba cie troszke ponioslo - jesli mowi tak dorosla kobieta, to faktycznie jest to wyrachowane. A my tu dyskutujemy o 14 letnim dziecku. Czyzbys zapomnial jaki sam byles jak miales te 14 lat? Dzieciak czy nastolatek troche inaczej rozumuje i mniej rozumie niz dorosly. No chyba ze ty juz jako 14 letnie dziecko miales poukladany swiatopoglad, nikt nie byl w stanie Cie skrzywdzic i nawet gwalt w dupala za przeporoszeniem nie zmiekczyl by ci rury. Czlowieku, ty chyba sie na jakiejs innej planecie wychowywales.
Jest w tym filmie sporo prawdy. Wiele dziewcząt niestety szuka uczucia w sieci, a powodów jest wiele. A to raj dla zboczeńców. Szokuje mnie jednak to, jak zachowywały się te dziewczyny. Czy w wieku 14 lat nie powinny robić czegoś innego? Chodzić do kina, na pizzę, zamiast ćpać i pić do upadłego? OK, sama siebie mogę tu nazwać hipokrytką, bo w wieku 14-15 lat sama gdzieś tam włóczyłam się po dyskotekach, ale najważniejsze to nie wyłączać samodzielnego myślenia i czujności. Teraz, kiedy jestem o kilka lat starsza, wiem, jak głupie i ryzykowne było to, co robiłam. Natomiast przeraża mnie, że moja obecnie dziewięcioletnia siostra powtórzy moje głupie błędy, a mnie nie będzie obok, by ją przed nimi uchronić i mój umysł już pisze najczarniejsze scenariusze. Najgorsze jest to, że dzieciaki i tak będą się ciągać po imprezach i umawiać się z przypadkowymi ludźmi poznanymi w sieci, wmawiając sobie, że ich to przecież nie spotka.
Napewno są małe szanse że przez internet spotka akurat gwałciciela sado maso itp i wątpie żeby dziewczynki przestały umawiać się na randki/spotkania z nieznajomymi z neta. Ale film z pewnością da im do myślenia... przynajmniej powinien ...
A pedofile i zwyrole zacierają rączki, jak czytają takie wypowiedzi :) Takich spraw jest całe mnóstwo i nie biorą się one znikąd, jak tylko z głupoty i braku wiedzy młodych dziewczyn.
Bede szczery mnie ten film nie ruszył a raczej rozśmieszył i rozbawił że dziewczyny wieku 14-15 lat są tak puste i głupie.
Ja pier dole ale te dziewczyny puste... Szkoda mi tej Megan, konkubin gwałcił ją w w wieku 9 lat ! straszne... A co do filmu to film wstrząsający i zdecydowanie daje do myślenia. Jak to oglądałam to chwilami wyobrażałam sobie co bym zrobiła na ich miejscu ... Okropne takich ludzi jak ten Josh to za jaja trzeba wieszać ;(
Jest jeden szczegół, który psuje cały film, mianowicie koszmarne aktorstwo wszystkich którzy w nim wystąpili. Poza tym idiotyzm bohaterek pzekracza ludzkie pojęcie. Brak mi słów, naprawdę... Jedynym plusem są ostatnie 20 minut filmu, może źle wykonane, z najsłabszymi aktorkami świata i słabym gwałtem, jednak czuje się ten dreszczyk emocji.
Każdego może to spotkać, nie tylko nastolatkę, nie tylko kogoś, kto poznaje kogoś przez internet. Pamiętacie sceny z Milczenia Owiec, gdy gościu zwabiał kobiety do samochodu? Tak niewiele trzeba, żeby stać się ofiarą.