PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=464231}
5,5 17 tys. ocen
5,5 10 1 17364
4,9 9 krytyków
Megan Is Missing
powrót do forum filmu Megan Is Missing

Scena gwałtu nie była sceną zarezerwowaną dla zboczeńców bo nie była wyuzdana, była to scena szokująca ale emocjonalnie bo nakręcono ją w ten sposób że jedyne co człowiek mógł odczuć patrząc na nią to silny smutek i i nienawiść wobec oprawcy, na nic innego miejsca nie było, gdyż ujęta była tylko twarz ofiary i na niczym innym skupić się nie było można, tylko na tym.Oddano stan psychiczny ofiary, była nieruchoma jak manekin, tak jakby była martwa, ofiara gwałtu czuje się tak jakby opuszczała ciało i patrzyła na nie z góry, tak jakby to jej nie dotyczyło- mechanizm obronny ofiary. Realizm tej sceny sprawia że jak dla mnie jest ona bez zarzutu. Oprócz problemu porwań i wykorzystywania seksualnego ofiar ukazano znieczulicę, mimo iż porwano także Amy nastolatki wieszając idiotyczne kokardki przeżywały jedynie zniknięcie Megan, a policja poniewczasie zaczęła śledztwo. Porażająca była naiwność obu nastolatek. Wg mnie nie ma gwarancji bezpieczeństwa w relacjach damsko-męskich ale żeby umawiać się na spotkanie na pustym parkingu lub po groźbach oprawcy samemu kręcić się w odludnym parku to przegięcie.

katja_18

Zgadzam się w pełni gdyby do mnie dzwonił jakiś Josh i powiedział że mnie widzi cały czas to nigdzie bym sama nie wyszła a to parku zapier dalała .... -.-

olkunka

Chwilami się zastanawiam czy to było naprawdę na faktach bo scena z parkiem jest niedorzeczna, poza tym nie wiem skąd ta krytyka relacji internetowych, przecież nie każdy ma na tyle śmiałości by kontakt zacząć budować poprzez rozmowę bezpośrednią a poza tym jak ktoś chce poromansować to bardziej komfortowo i mniej skomplikowanie z kimś całkowicie obcym, a nie z otoczenia.

ocenił(a) film na 5
katja_18

EE w tym filmie nie było żadnego gwałtu, chyba coś Ci się pomieszało. Albo po prostu źle zinterpretowałaś pewną scenę w filmie. Pozdrawiam serdecznie

Andros_filmweb

Była scena gwałtu, po tym jak Amy została porwana, przecież leżała na stole i ujęto jej twarz i fragment jego ręki i jej głos w ten sposób że prawdopodobnie nic innego dziać się nie mogło

ocenił(a) film na 7
Andros_filmweb

To widać ktoś inny to źle zinterpretował, bo scena gwałtu była dość wyraźna