6,9 83 tys. ocen
6,9 10 1 82758
7,6 51 krytyków
Melancholia
powrót do forum filmu Melancholia

pomijając to o czym jest ten film, mnie interesuje tutaj to co jest w nim tłem, czyli kolizja ziemi z inną planetą - ciekawi mnie czy ktoś miał wcześniej jakieś sny o tym?

użytkownik usunięty
kacjusz

Nie, ale to ciekawe zjawisko astronomiczne, zwłaszcza przedstawione w tym filmie. Chodzi mi o osobliwy tor ruchu Melancholii. Kiedy wszyscy już odetchnęli z ulgą, że się oddala i końca świata nie będzie, planetka przypruła na wstecznym. No to się nazywa perfidia ciał niebieskich :)

Akurat astronomicznie film nie był wiarygodny ;)

kacjusz

jesli chodzi o wedrujaca planete to mozliwe ale ten tor jej lotu bauhahahahaha koszmar :/

ocenił(a) film na 6
Syrinx

Bo to nie była planeta to był statek x.X

ocenił(a) film na 9
kacjusz

Wcześniej nie, ale przyznaję, że po seansie miałem niezwykle realny sen, w którym doszło do analogicznej kolizji.

ocenił(a) film na 9
kacjusz

Film Pokazuje to jak kobiety potrafią być złe do szpiku kości. Mężczyźni wypierają tę prawdę próbując zawoalować ten stan zepsucia w jakieś wyrozumiałe uzasadnienie, że to jakaś choroba, depresja. Ale to nie jest choroba to kobieca norma, to życie w oczekiwaniu na koniec świata. Przenajświętszy Kościół Katolicki już dawno tę prawdę odkrył. Zrozumiał, że moralność to wymysł męski a kobietom trzeba narzucić standardy bo gdy im się popuści cugli (co się dzieje teraz na zachodzie) to zniszczą świat.

Yaroslao

mam rozumieć, że to próba strollowania wątku?

ocenił(a) film na 9
kacjusz

Niekoniecznie.

Yaroslao

no cóż każdy ma prawo do swoich spostrzeżeń i wniosków ;)

ocenił(a) film na 9
kacjusz

A zgadzasz się z nimi??:-)

ocenił(a) film na 9
kacjusz

mało wiesz

ocenił(a) film na 9
Yaroslao

Argument nie do podważenia.. Kacjusz - dyskusja z Yaroslao nie ma raczej racji bytu.

ocenił(a) film na 9
oneofthefew

nie bądź taki hej do przodu