PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=339458}
8,2 28  ocen
8,2 10 1 28
Metal Gear Solid
powrót do forum filmu Metal Gear Solid

Nie wiem czy ten temat już był ,jeżeli tak to trudno :P Chodzi mi o to jaki jest wasz ulubiony bohater z tej gry,ja np najbardziej plubiłem The Boss,seksowna kobitka ,z charakterkiem . A właściwie to co się z nią stało bo nie przszedłem gry do końca .

shakeitbabe

Codo odpowiedzi co się z nią stało,to nie skończyła zbyt dobrze,a to dlatego,że na końcu z nią walczysz:)
Co do ulubionej postaci to(nie biorąc pod uwagę samego Snake'a)chyba wybrałbym Vulcana Revena:)

shakeitbabe

Solid Snake, nie tylko dlatego, że to główny bohater :)
A z postaci drugoplanowych to Ocelot za całokształt hipokryzji :D

shakeitbabe

1. Snake
2. Snajper Wolf
3. Ocelot

m_szymon

1.BIG BOSS!!!!!!!!
2.SNAKE!!!!!!!!!!
3.LIQUID!!!!!!!!
4.OTACON
5.OCELOT

Robert_De_Niro

The Boss zginęła z rąk Big Boss'a...to była naprawde smutna scena;(

Robert_De_Niro

No końcówka gry byłą genialna...
Co do postaci to:
1. Ocelot:)
2. Naked Snake
3. Gray Fox
4. Liqiud
5. Mantis
6. Wolf

Naturalnie nie brałem pod uwage Solida.
A najlepszą ze wszystkich postacią i najlepiej przemyślaną, charakterystyczną, przekonującą i powodującą, że od razu chce się nią grać jest naturalnie nie kto inny jak RAIDEN!

Ale mnie ta postać wkurwiała jak nią grać musiałem noo:)
Starałem się sejwować jak najrzadziej:)

ocelot_3

Ja bym jeszcze wyroznil "The Sorrow" ;). Niezlym bossem byl jeszcze "Null - The Perfect Soldier". Mowa tutaj o MGS: Portable Ops na PSP .

Shagohad

Zgadza się. Zapomniałem o nim:) Dużo było tych bossów. Kurde, musze zagrać w tą część na PSP...

Robert_De_Niro

Chłopie...The Boss zginęła z twoich rąk! Ty musiałeś nacisnąć KWADRAT - smutna rzeczywistość.

Najlepsze postać to:
Sniper Wolf za: swoją przeszłość, scenę śmierci, rosyjski akcent, i miłość do wilków
Gray Fox za: wierność kodeksowi bushido(-brak strachu przed śmiercią,honor), scenę walki z Rexem i słynne teksty: "Snake.. we're not tools of the government or anyone else" oraz "A cornered fox is more dangerous than a jackal.", postawę wobec starego przyjaciela Snakea
The Boss za : lojalność do końca :Loyalty to the end", smutny koniec - śmierć z rąk ucznia, którego obdarzyła czymś więcej niż zwykłą miłością kobiety do mężczyzny , piękną duszę i życie :)
Snake na końcu bo to główna postać, nie da się jej nie kochać: wspaniały głos, ciekawe nastawienie do życia "I never felt truly alive until I was staring death in the face.", trzeźwe spojrzenie na świat no i za to,że jest LEGENDĄ

Hero_4

niekoniecznie
ja nie nacisnąłem(nie byłem wstanie)i w koncu Big Boss sam pociągnął za spust;]

Robert_De_Niro

Hhehehe no tak...rzeczywiście. Kurcze ja nigdy chyba nie doczekałem do tego momentu , zawsze parłem do przodu! Boże co ja zrobiłem :) Już nigdy nie spojrzę w lustro- cholerny morderca!
Szacunek bro!Bez wątpienia zasługujesz na miano Big Bossa. :D
PS.
Fuck...tyle razy przechodziłem Snake Eatera...żeby tylko wcisnąć ten fuckin przycisk!!!

Hero_4

za pierwszym razem nie pociągnąłem za spust oczywiście,a grę przechodziłem około 8 razy:)ale to prawda co mówisz zasługuję na miano Big Boss'a;]

shakeitbabe

1. Psycho Mantis
2. Gray Fox
3. Solid Snake

użytkownik usunięty
shakeitbabe

1. Big Boss/Solid Snake- po prostu ludzkie uczucia. Rzadko która postać którą mamy okazje sterować jest nam tak bliska i ludzka jak ta dwójka.
2. The Boss- "Loyal to the end" Wzruszyłem się zabijając ją. Żal mi jej było.
3. Ocelot- bo w każdej części namieszał, i często mnie zaskakiwał. Nigdy nie wiadomo po czyjej stoi stronie.

Naked Snake (Big Boss) najciekawsza postać z serii. Jego uczucia i przemiana z patrioty we wroga USA została kapitalnie ukazana w MGS3 i MGS:PO. Coś genialnego i naprawdę realistycznego. Wykorzystany i zdradzony przez własny kraj, dobrze zrobił przechodząc na swój własny front. Solid Snake nie umywa się charakterem do swojego ojca.

kuruku

1. Revolver Ocelot (MGS4 - Liquid Ocelot)
2. Solid Snake
3. Naked Snake (Big Boss)
4. Liquid Snake
5. Solidus Snake
6. Vamp
7. Psycho Mantis
8. Sniper Wolf

shakeitbabe

Jeśli chodzi o wszystkie czensci MGS to ja najbardziej polubilem Raidena szczególnie przez 4 czesc jego rola w grze jak dla mnie była genialna i nie do zastąpienia, oczywiscie Snake też genialny w każdej z czensci :P

Deidara

Raiden!!! tylko Raiden!!! juz w 1 części go uwielbiałem :)

shakeitbabe

Moim ulubionym jest Ninja z pierwszej części xD

ocenił(a) film na 10
amba90_fw

Solid Snake ,Ninja,Meryl, z MGS jedynki miodzio

shakeitbabe

Zdecydowanie Big Boss/Naked Snake i The Boss

Darth_Morrigan

Popieram zdecydowanie Big Boss i The Boss(lub Joy jak kto woli)

shakeitbabe

Jeśli dobrze pamiętam to The Boss została bohaterem, czego świadomi byli tylko Big Boss i Eva, bo tak to została uznana za zdrajczynię narodową.

A z postaci to przede wszystkim lubiłem Big Bossa, tudzież Solid Snake'a, a poza tym największe wrażenie wywarł na mnie Ocelot. Jeszcze spoko był Vamp i The Fear.

Sikorex

1. Psycho Mantis
2. Solid Snake
3. Revolver Ocelot
4. Sniper Wolf
5. Liquid Snake

SCOrpion_

1. Solid Snake
2. Psycho Mantis
3. Jack Raiden
4. Revolver Ocelot
5. Vamp xD