PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678631}
7,3 9,6 tys. ocen
7,3 10 1 9636
6,0 5 krytyków
Metallica: Through the Never
powrót do forum filmu Metallica: Through the Never

REWELACJA !!!

ocenił(a) film na 10

Właśnie wróciłem z IMAX'a jeszcze mi w uszach dzwoni. Nie jestem jakimś hardkorowym fanem ale od czasu lubię puścić ich płytkę dość głośno.
Koncert jest wykopany w kosmos! Bo to jest koncert a nie jakiś film czy musical. Nie wiem czemu w opisach na różnych www pojawia się ta jakaś fabuła, że to niby musical czy film muzyczny ilustrowany muzyką M... Bzdury! 95% czasu gra i jest pokazywana Metallica na scenie i wymiata! Do tego scenografia koncertu rozwala a przerywniki tej niby fabuły dodają trochę pojechanego smaczku.
10/10 zwłaszcza dla fanów i TYLKO na IMAX. Żadna inna sala nie ma takiego dźwięku a w domu to już w ogóle nie będzie to.

użytkownik usunięty
JaGelerth

Tak to prawda jazda na maxa!!!

ocenił(a) film na 8

jazda na iMaxa :)

użytkownik usunięty
rasy

Tez moze byc ;)

ocenił(a) film na 10
JaGelerth

Typowo! IMAX wymiata. Miałem uczucie, jakbym znajdował się wśród publiki tam, na koncercie. Obracam się, a tu wszyscy siedzą xD. Tam się nie da usiedzieć w miejscu, chce się krzyczeć na maxa i śpiewać razem z Metalliką. Fabuły jak dla mnie mogłoby nie być, mogliby dołożyć tylko kilka innych utworów (brakło mi Welcome Home, Fade To Black i The Day That Never Comes). Scenografia była po prostu magiczna, efekty kapitalne, dźwięk i obraz po prostu nieziemski. Oj, poszedłbym na to jeszcze 10 razy i dalej by mi się podobało :)
Śmiałem się na początku, że to świetna alternatywa dla osób, które nie mają kasy na koncert Metalliki (osobiście nigdy nie byłem na żadnym i żałuję). I jest to prawda, bo poszedłem na koncert za 24 zeta. Tylko szkoda, że było to jednak kino...:)

ocenił(a) film na 10
jakub97sc

Jak szukałem opinii na temat tego koncertu, znalazłem wypowiedź jednego gościa, który był na kilkunastu koncertach Metalliki na żywo ale ten stawia na 4 miejscu więc wygląda na to że nie mamy czego żałować tak bardzo :-)