PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Świetny horror!

ocenił(a) film na 9

Wyjątkowy, niepowtarzalny KLIMAT, ciekawa koncepcja fabularna, wspaniała muzyka, wyraziste postacie (może z wyjątkiem głównego bohatera). Rewelacyjna gra aktorska - szczególnie: W. Sadler, T. Jones, M. Harden, J. DeMunn, A. Braugher. Mocne, zaskakujące, przewrotne zakończenie. Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 7
Alpert

Zakończenie rzeczywiście jest świetne, doskonałe dla horroru. Mistrzem jest King, który napisał książkę, na podstawie której nakręcono ten film. Jak na horror jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 9
Kinga_im

Zakończenie długo tkwi w pamięci. Na uwagę zasługuje ZNAKOMITY SOUNDTRACK. Oglądam wiele horrorów - typowych lub noszących tylko pewne znamiona filmu grozy; niszowych albo mainstream'owych. Muszę przyznać, że "Mgła" (2007) plasuje się na bardzo wysokiej pozycji w moim rankingu.

ocenił(a) film na 7
Alpert

W porównaniu z niektórymi, kiczowatymi horrorami, w których głównym motywem jest lejące się krew, wzbudzająca raczej obrzydzenie niż strach, "Mgła" to rzeczywiście arcydzieło.

Kinga_im

Ale jednak King inaczej zakończył to opowiadanie, moim zdaniem lepiej.

karcow

Ja wiem czy lepiej? Dużo myślałem nad zakończeniami zarówno filmu jak i książki i doszedłem do wniosku że filmowe jest lepsze. Bardziej dramatyczne. Powiem szczerze, że byłem w lekkim szoku na koniec.