Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232646
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Kto czytał opowiadanie na podstawie którego zekranizowany jest ten film, wie że twórcy odwalili kawał dobrej roboty. Film trzyma klimat opowiadania, nie ma tu żadnych drastycznych cięć w wątkach oraz mamy tu bardzo fajnie zinterpretowaną postać pani Carmody. Film zdecydowanie odróżnia od pierwowzoru zakończenie, które moim zdaniem jest ciekawsze niż w opowiadaniu. Obraz ten oceniam pod kątem poziomu Ekranizacji S. Kinga, dlatego daję 7/10.

BALD89

Musze sie zgodzic z powyzszym zdaniem. Film to dość dokladnie zrealizowana ekranizacja opowiadania Kinga. Zakonczenie jest jego bardzo mocnym punktem. 8/10

Sekee

ja dałam 7 właśnie za zakończenie- genialne, nawet jeśli komuś się film nie spodoba to warto dotrwać do końcowych scen...

BALD89

Film świetny, ale dla mnie zakończenie było zbyt ponure. W sumie to się Kingowi nie dziwię. Normalnie są swa wyjścia z takich sytuacji: 1. Wszyscy dostają wpierdal 2. Przeżywa tylko dzielny główny bohater piękna nieznajoma i dziecko.
Czasami też główny bohater poświęca się dla tych ładnych i małych. No więc wykombinował inne rozwiązanie. Okropne i smutne, bo wyszło na to że najlepiej na wszystkim wychodzą tchórze i głupcy. No ale cóż. Chciał mieć oryginalne zakończenie to je zrobił.
No i trzeba przyznać że ctoolowo Half life'owe potwory na końcu i ujęcia jak z obrazów Beksińskiego powalają.