Film ogólnie nie majgorszy gdyz nie pozwolil mi zasnac a ogladale go noca ale... o wlasnie. Sam poczatek moze byc bo wprowadzil nieco tajemniczosci... ta mgła motym lekko z silent hill.
Macki.. o boze jak je zobaczylem to zaczelem sie zastanawiac czy ogladam własciwy film, film ktory podobno pozera wojne swiatow.
Macki beznadziejne.
ZERO FABUŁY !!! Ja rozumiem ze wosjko prowadzilo eksperymty i otwarli prxejsci e do innego wymiaru i oba swiaty sie złoczyły ale to tyle jesli chodzi o fabułe. Ie wiadomo dokladnie skad wziela sie ta mgłą i ten wymiar. Nie wiadomo co to za swiat. Nie wiadomo dlaczego nagle mgła ustapila. Potwory znikły. Moim zdaniem film by był arcydzielem gdyby ine trwal 2 godziny a 4. Dlaczego? bo przez 99% czasu film wprowadzal nas stopniowo w tajemnice mgły aby w ciagu 1 % czasu powalic nas beznadziejnt zakonczeniem.Akcja filmu ograicza sie do marketu. Spodziewalem sie zoaczyc jakies globalne walki z obcymi. A tu tylko paru kolesi machajacych pochodniami.
Mysle ze pomysl zasluguje 10/10 sprezenie 2 roznych swiatow naprawde pomysl extra wprowadza ciekawosc no ale wykonanie denne.
Daje temu filmowi 7 ale tylko za to, ze lubie takie filmy, ze nie powzwolil zasnac, trzymal w napieciu i dlatego ze lubie silent hill wiec mgła nie jest mi obca.
Acha motyw pod koniec filmu przechodzacego potwora olbrzyma super i moim zdaiem to chyba naajlpesza rzecz wtym filmie...
Acha a co do inteligencji filmu to tak: Okey zabrakło im paliwa ale mogli przeciez wziasc ze sobą kilka kanistrów i szybko wlać..wzięli żarcie a paliwa nie wzięli?
Inteligencja ludzi którzy wyrzucają żołnierza za drzwi,... ci ludzie sie zachowywali jak jakieś zombie zero realizmu.
Co do porównań Silent Hill do mgły to wydaje mi sie ze niektóre potwory były takie same jak w SH. Z tego co wiem twórcy tej serii wzorowali sie miedzy innymi na książkach S.Kinga.
No i wlasnie o to chodzi w klimatach Kinga. Samemu trzeba sobie na wiele rzeczy odp.
Poza tym w tym filmie nie chodzilo o potworki na zewmatrz tylko o potworki wewnatrz marketu.
Jezu Chryste zmiluj sie... nie wiem ile masz lat ale z Twojej wypowiedzi wynika ze niewiele... prosze Cie zamiast wypowiadac sie na forach o filmach odpusc sobie ogladanie i wyedukuj sie BLAGAM!!
Po pierwsze czy Ty naprawde nie zauwazyles ze oni nie wzieli jedzenia poniewaz im na to nie pozwolili "WIERZACY" praktycznie uciekali z tego marketu wiec jak mieli myslec o benzynie?
po drugie nie przedmowcy nie chodzilo o potwory potwory ale o "potwory" jako ludzi poniewaz (moim zdaniem) film swietnie ukazywal co sie dzieje z ludzmi w kryzysowych syt. i jak religia potrafi zmanipulowac ludzi... tak jak ta kobieta (wyslanniczka BOGA) ludzmi manipuluja czlonkowie sekt... zobacz z jakim skutkiem az strach pomyslec do czego sa ludzie zdolni w syt zagrozenia zycia oraz co mozna im wmowic...
Pozdrawiam i nastepnym razem zanim cos napiszesz obejrzyj dokladnie film oraz zastanow sie co piszesz a po napisaniu przeczytaj to z 10 razy ...
Dokładnie, ja też si podpisuję pod twoją wypowiedzią, a hasło w stylu "Przeciez wewnatrz nie bylo potworow chyba ze wlecialy na moment" mnie rozwaliło:)
nie no naprawde widz nie powinien wypowiadac sie na temat filmu ktorego nie jest w stanie pojac racja? i jeszcze pisac glupoty i oceniac film na 7 skoro nie ma fabuly i mial za malo efektow specjalnych
"i jeszcze pisac glupoty i oceniac film na 7 skoro nie ma fabuly i mial za malo efektow specjalnych"
no i? każdy ocenia według uznania.
Boloyoo widać jak mało życiu doświadczyłeś skoro ten film dla ciebie to 10/10. To przykre, że w tym kraju ludzie tak rozkoszują sie płytkimi filmami i w dodatku pojerzdżaja ludzi którym film nie zbyt sie podobał. To dopiero jest dziecinada...żałosne
Oglądając film chcę nacieszyć czymś oczy chce wciągnąć sie w fabułę filmu w końcu po to jest film. Kiedy słucham muzyki to słucham takiej która dobrze brzmi i cieszy moje ucho anie która ma jakiś ukryte przesłania.
Ten film to bajka nawet amerykanie nie dali by sie tak omamić przez nawiedzoną kobietę.
Większość ludzi jest za tym, że film został spaprany jednak ci sami ludzi szanują tych którym film sie bardzo podobał wiec Boloyoo sam dorośnij to tyle!
"Spodziewalem sie zoaczyc jakies globalne walki z obcymi."
Przepraszam, ale ten tekst mnie rozwalił na malutkie, słodkie kawałeczki. W ogóle widzę, że idąc na Mgłę, większość nie ma pojęcia, na jaki film idzie... trochę to żenujące, jak na użytkowników FilmWebu. :P
"Ten film to bajka"
Rozumiem, że gdyby pokazali "globalne walki z obcymi", to bajką przestałby być?^^
"nawet amerykanie nie dali by sie tak omamić przez nawiedzoną kobietę"
Naprawdę myślisz, że narodowość ma tu jakiekolwiek znaczenie? Współczuję. Nie rozumiesz, że w filmie pokazano [trochę w przejaskrawiony i upłycony sposób, ale jednak], jak łatwo nad kimś zapanować w ekstremalnych sytuacjach... być może Ty też poddałbyś się woli komuś takiemu jak pani Carmody. Nie wiesz, więc nie mów, że że ktośtam "by się nie dał"...