PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232641
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

8/10

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie bardzo dobry film.. Zakończenie tak samo bardzo dobre chociaż domyślałem się, że stanie się taki coś jak zastrzelił wszystkich w tym samochodzie.. Na pewno jest to jeden z najlepszych horrorów ( chociaż to nie jest do końca horror raczej dreszczowiec ) ostatnich lat bo jeżeli komuś podobają się taki filmy jak Hostel 2, Martwy krzyk czy Satanic to już nie moja sprawa...

W Mgle podobała mi się przede wszystkim muzyka szczególnie ta pod koniec filmu !! Na pewno film wart polecenia fanom tego typu filmów (ja osobiście nie przepadam za horrorami ale Mgła naprawdę mi się podobała) ..

8/10 !!

ocenił(a) film na 6
PraPraPraPraBabka

Nie wiem czy juz wszyscy co chcieli obejrzec 'Mgle' juz to zrobili, ale jezeli zdradza sie zakonczenie, ktore bylo na pewno najmocniejszym punktem filmu, to sie ostrzega. Mi tez 'Mgla' sie podobala, ale nie odbierajmy przyjemnosci innym.

ocenił(a) film na 6
Amish1188

Więc tak..po fali krytyki(jak się okazało debili którym podoba się Hostel,i inne tego typu główna) myślałem,ze film to rzeczywiście dno,jednak juz około w połowie wiedziałem,że tak nie jest.Ciągłe napięcie,kilka ciekawych wątków(strasznie irytująca postac "Służebnicy Boga" i jej manipulacja ludzmi),fajowa muzyka pod koniec,..efekty cóż nie zbyt rewelacyjne ale ujdzie(desing potworków nie zbyt trafiony),no i ta końcówka!(aż człowiek sam się dołuje) jest więc w samo raz na 8 :D

ocenił(a) film na 8
Jinxters

Po filmie odczuwałem to samo co Ty .. Z lekka dołek po tym co się stało ale cóż tak bywa.. Nie będę już do końca zdradzał ( bo trochę w pierwszym poście za dużo napisałem ) ale chociaż dla tej końcówki obejrzeć warto jest ten film no i muzyki :PP..

PraPraPraPraBabka

Mi również film bardzo się podobał, książke czytałem kilka miesięcy temu i oba dzieła są wspaniałe :) Zgadzam się z resztą, zakończenie miażdży. 8/10 ode mnie i polecam ;)

ocenił(a) film na 8
PraPraPraPraBabka

ja wlasnie zamierzam teraz kupic sobie ksiazke ... tylko tak glupio bedzie sie czytac.. najpierw film potem ksiazka ;p powinno byc odwrotnie.. a z tego co wiem to ksiazka nosi inny tytul ;> ?? to prawda ;> ??

ocenił(a) film na 8
PraPraPraPraBabka

wlasnie zamierzam teraz ksiazke przeczytac ale tak glupio najpierw film potem ksiazka ;p ale coz stalo sie.. ale z tego co wiem to ksiazka nosi inny tytul ;> ?? to prawda ;> ?

ocenił(a) film na 7
PraPraPraPraBabka

"Mgła" jest w zbiorze opowiadań "Szkieletowa Załoga"