PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232641
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Jak dla mnie to bardzo dobry film. Dobry "klimat", doskonale dopasowana muzyka, nieprzewidywalne, tragiczne, ale przez to inne niż to zwykle bywa i ciekawe zakończenie. Przeczytałem wypowiedzi w innych tematach i twierdzę, że każdy ma prawo do oceny takiej, jaka według niego filmowi się należy. Jednak mniejmy trochę pokory i postarajmy wczuć się w sytuację bohaterów... wtedy to co widzimy siedząć w ciepłym i bezpiecznym kinie nabierze innych kształtów... Również twierdzę, że to film głównie o zachowaniach ludzkich w ekstremalnie trudnej i nieprzewidzianej sytuacji z potworami i wszechobecną mgłą w tle.
Piszą tutaj niektórzy o tym, jak to śmiali się podczas oglądania lub wychodzili z kina... Na seansie, na którym byłem, było ok 50 osób (wieczór w drugi dzień świąt). Zanim film się zaczął, pełno było rozmów, śmiechów, odgłosów ciamkanego jedzenia, kręcenia się w fotelach. I tak to trwało w zasadzie do momentu nadejścia owej mgły. Potem na widowni nastała całkowita cisza... Nikt nie wychodził, nikt nie rozmawiał, ani nie śmiał się! Wszyscy z zaciekawieniem pochłaniali poprostu to co widzieli na ekranie. To trwało aż do samego końca. Jak dla mnie, to oznaka, że film tym ludziom się podobał! Tak jak i mnie.