PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232643
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Beznadzieja

użytkownik usunięty

Dno i kilo mułu. Co za kretynski scenariusz dla glupich uzytkownikow, caly czas sklep, slaba praca kamery, slabiutkie zdjecia, zenujaca gra aktorow, wszystko na najnizszym poziomie. Moze to dogodzi wielu filmwebowiczom, ktorzy zatrzymali sie na zerowce ale dla koneserow, czyli np. do mnie, nie trafia zupelnie. Krytyka zjechala ten film, kazdy sie zgodzi. To totalny kicz i nieporozumienie.

ocenił(a) film na 4

Co do filmu zgadzam się, chociaż z koneserstwem nie ma też co przesadzać. To taki marny dość film na odmóżdżający seans, ot, dla relaksu, może być. Jeśli ktoś szuka horroru, to jednak nie polecam bo film tak obiektywnie nie jest (i chyba nie ma być?) straszny.

ocenił(a) film na 8

'Co za kretynski scenariusz dla glupich uzytkownikow'

kolejny kurwa znawca filmów...

'caly czas sklep'

miejsce na horror dobre jak każde inne.

'slaba praca kamery, slabiutkie zdjecia, zenujaca gra aktorow'

łoooo ekseprt od ujęc się znalazł.
Młocie czy twoim zdaniem np ta nawiedzona religijnie baba została zle zagrana?

'Moze to dogodzi wielu filmwebowiczom, ktorzy zatrzymali sie na zerowce ale dla koneserow, czyli np. do mnie, nie trafia zupelnie'

hahaha koneser chyba tanich win w krzakach za sklepem...

'Krytyka zjechala ten film, kazdy sie zgodzi.'

krytyka zjeżdża 99% horrorów.

'To totalny kicz i nieporozumienie'

nieporozumieniem chłopcze to jest twoj komentarz,większość bzdet jakie tu napisałeś to właśnie powtarzanie słów 'wielkich' krytyków.na ktorych tak sie wzorujesz.

ocenił(a) film na 9
Psycho_Daddy

nie przejmuj się, takim ludziom którzy myślą że wiedzą wszystko a nie wiedzą nic nigdy nie przegada.

ocenił(a) film na 6
Psycho_Daddy

dobrze powiedziane, ale tak poza tym to ten film rewelacyjny nie był, ocena (6) myślę adekwatna. pozdrawiam

To jest film na podstawie książki (a właściwie opowiadania) Kinga, gdzie akcja działa się własnie w tym miejscu.
Uważasz, że robiąc film na podstawie opowiadania, jego twórcy mieli zmienić wszystko, co łączyło tenże obraz z wersją ''na papierze''?
Chyba nie na tym to polega, czyż nie?
Dla mnie ten film idealnie odwzorowuje klimat dzieła Kinga, był świetny.

ocenił(a) film na 3
Progresywna

fim fajny tylko koncowka chora 5/10

użytkownik usunięty
marcinek77

Film kicz i tyle. Potwierdzilismy to wszyscy. Zenujaca chala. 1/10

ocenił(a) film na 8

akurat qazqaz1212 twoje zdanie mało się liczy bo wszystkie filmy ktore obejrzaleś oceniasz na 1!

fetysz jakiś czy co?

i co znaczy wszyscy?,gdyby wszyscy go zjechali mialby ocenę 1,1 nie 6,1.

użytkownik usunięty
marcinek77

jak to chora? Pokazuje idealnie, ze sa gorsze swiaty niz nasz. Co do baby-fanatyczki, nie czepiam sie, bo ona nawet nie byla chrzescijanka, tylko jakas sekta zydowska. Film byl dobrym horrorem, nie wiem jak wy, zasluguje na conajmniej 6/10.

ocenił(a) film na 8
marcinek77

książki kinga są 'chore'. Dla zachowania klimatu zakończenie idealne wręcz. IMO nawet lepsze niż w opowiadaniu

ocenił(a) film na 9
marcinek77

Końcówka właśnie była oryginalna a nie jak nudne hepi endy w innych filmach...

ocenił(a) film na 7

Nie ma to jak skromność i szacunek do innych.
Według mnie film był całkiem niezły, a końcówka rzeczywiście dramatyczna ...

ocenił(a) film na 9

po co założyłeś sobie tu konto?? najwyżej oceniony film przez tego użytkownika to.... 1/10, brak słów, i ty jesteś koneserem....jakbym nie siedział to bym upadł

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8

ahahahahahahahahahhhhaa
ło człowieku, dawno tak z nikogo nie ryłem. Masakra, co za głupki w Polsce chodzą, łohohoho
Dzięki, dzięki!!!