PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Dobre!

ocenił(a) film na 7

Dobry film. Koniec masakryczny po prostu. Efekty może średnie stąd 7, a nie 8.
No i szacunek dla Kinga, że wreszcie ktoś ukazał religię jako jedną wielką ciemnotę i sprawcę konfliktów między ludzkich.

ocenił(a) film na 8
Hitman93

myśle że celem Kinga ani producenta nie było ukazanie religii jako ciemnoty i sprawy konfliktów między ludzkich a raczej pokazanie podłości,perfidii i przebiegłosci tej kobiety która wręcz podawała się za wysłannika boga lub jego pośrednika oczywiście mając w tym ukryty cel którego najprawdopodobniej widzowie mogli się tylko domyślac,przynajmniej ja to tak odebrałem.

ocenił(a) film na 7
corey843

Może i intencje kobiety były ukryte, ale jednak łatwość, jak wszyscy(prawie) jej uwierzyli i robili wszystko, żeby "zadowolić Boga" (także zabić niewinnego człowieka) ukazuje moim zdaniem ciemnotę.

ocenił(a) film na 8
Hitman93

napisałem mój post bo religia to szerokopojęty termin ,sa nawet odłamy których nie znamy bo są za małe i potocznie nazwane sektami,nie można uznawac religii jako ciemnoty bo jest to kwestia wiary,plemiona w Afryce tez w coś wierzą..a oczami innych plemion wcale nie są ciemni..to znaczy są ciemni jeśłi chodzi o kolor skóry ...niewazne..:)