PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232643
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

... to nie zrozumial zakonczenia. Nic dodac, nic ujac....

mskol

film dobry, nawet bardzo, ukazuję prawdziwą ludzką naturę, uległość i strach w obliczu zagrożenia. Zakończenie mocne, ale takie być powinno. polecam

sebawasik

Zakończenie odpowiednie, nie ma tutaj zwykłego "happy endziku" jak serwują nam hollywoodzie produkcje (nie mówie, że są one złe, tylko w niektórych, gorszych filmach, nierealistyczne). Film wciska w fotel już od pierwszej minuty, taki powinien być dobry horror - oryginalny scenariusz, mistrzowska reżyseria i realizm. 8/10

ocenił(a) film na 7
mskol

Dałem 7/10 jako filmowi w kategorii FILM jako sztuka, ale w swojej kategorii na pewno wart jest 8 albo 9. Tj. Horror s-f. Oby więcej takich.
Przez obie wersje filmu MGŁA (Carpentera) jakoś mnie ten film ominął, byłem zniechęcony, ale całe szczęście TV 1000 czy jakoś tak, emitowała ten film bez reklam.

_Michal

Oglądać ten film z reklamami to chyba największy grzech :)

ocenił(a) film na 4
ravaell

Zgodzę się, film ma klimat, zakonczenie tez fajne... ale kurde zrealizowany jest bardzo kiepsko! Przeciez chociażby te stworki to raczej budza śmiech niż grozę. Jak dla mnie nie więcej niz 6/10, choc raczej skłaniam się ku 5/10. A mołoby być duuuużo lepiej. Fabuła ma potencjał, ale nie zostal on moim zdaniem w ogole wykorzystany.