Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232646
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

KONIEC!!!

ocenił(a) film na 5

Ja pierdziele, w historii filmu chyba NIGDY nie był bardziej zpieprzonego zakończenia, ale ŻAL!!!

ocenił(a) film na 8
Mr_Tabaca

wkońcu jakiś żle kończący sie film.Naprawde takie realistyczne.Prawdziwy film grozy.Jak na mistrza King,a przystało.Efekty wizualne też ciekawe.Zwłaszcza to ukąszenie tego "trzmiela",czy czegoś...

ocenił(a) film na 5
havran

jak naprawdę chcesz zobaczyć cos ze zlym zkonczeniem to oglądni se Oszukać przeznaczenie

ocenił(a) film na 10
Mr_Tabaca

Będąc szczerym zupełnie nie rozumiem Twojego stanowiska. W moim odczuciu zakończenie "Oszukać ..." było złe w tym sensie, że po prostu było tandetnie efekciarskie.

...:::[SPOILERY]:::...
Swoją drogą też się niezbyt o tym zakończeniu rozpisałeś. Ja je uważam za jedną z najważniejszych zalet "Mgły". Jest tak dobitnie przygnębiające, że długo pozostaje w pamięci, zmuszając przy tym do refleksji "czy było warto?" i "kto tu miał słuszność?". Moim zdaniem to zakończenie jest genialne.
...:::[SPOILER AUS]:::...

ocenił(a) film na 10
Mr_Tabaca

se odlądnij........se oglądałem......se myślę że to młodzieżówka,do 'Mgły' nawet nie warto porównywać.....

ocenił(a) film na 6
Mr_Tabaca

tylko że oszukać przeznaczenie to cały film taki, a tutaj ziomek wszystkich zabił sam chciał sie zabić i mgła przeszła...ale sie wkurwiłem xD

ocenił(a) film na 4
Mr_Tabaca

Zakończenie było w porządku moim zdaniem, różniło się
jednak od tego w książce. Gorszą rzeczą był sam film.
Raczej kiepska ekranizacja, jak dla mnie kiepskiej książki.
Bardzo lubię Kinga, ale moim zdaniem mgła mu nie wyszła.

ocenił(a) film na 8
FifiQ

Można prosić o to zakończenie z książki? ;] jestem ciekaw jak to było w oryginale. Odpowiedz chociaż na pm.
A co do filmu, to jest w porządku. Lubię kinga, a mgła trzyma poziom. Do Sztormu stulecia dużo jej brakuje, ale akcja jest ciekawa, warto obejrzeć.

ocenił(a) film na 8
ciUUUbaka

Dodam jeszcze, ze chętnie bym przeczytał ksążkę, ale nie mam czas. A to że widziałem film i znam fabułę, tym bardziej mnie nie zachęca.

ocenił(a) film na 7
Mr_Tabaca

Według mnie było bardzo fajne.
Nie było to jakieś typowe happy end, wszyscy szczęsliwi, nic się nie stało...
Niezłe.

ocenił(a) film na 8
Mr_Tabaca

Pierwsze co pomyślałem po zakończeniu filmu to: "nareszczie ODPOWIEDNIE zakończenie".
Nie ogląda się horrorów, żeby zobaczyć happy end -.-
Zakończenie jest przemyślane, oryginalne i jak najbardziej właściwe dla tego typu filmu. Nad samym filmem nie ma się co zachwycać, ale jest całkiem fajny, ode mnie 8/10.

ocenił(a) film na 5
Mr_Tabaca

Zakończenia bez happy endu są dobre :) Rzeczywiście to zakończenie jest na maksa przygnębiające. Tylko, że na jego miejscu bym jeszcze trochę poczekał z tym strzelaniem, przynajmniej dopóki było spokojnie.
Ale i tak miłe zaskoczenie na zakończenie dosyć kiepskiego filmu.