PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

W początkowej scenie filmu główny bohater maluje obraz przedstawiający Rolanda z różą w dłoni, za ktorym widnieją drzwi ! Czy jest to motyw z opowiadania Mgła, czy też zapowiedź filmowej wersji Mrocznej Wieży ??

ocenił(a) film na 6
Ancymon89

Na pewno nie bylo tego w opowiadaniu. Mozliwe ze zapowiedza albo po prostu taka mala przyjemnosc dla fanow Kinga i dla samego mistrza.

ocenił(a) film na 8
Ancymon89

No jak by zekranizowali weże to by było coś. ale je sądze zeby to szybko nastąpiło.

ocenił(a) film na 6
Bad_Mother_Fucker

Juz maja to robic. Poza tym chca zekranizowac jeszcze wiele innych filmow na podstawie nowel Kinga. Zobacz sobie na ang wikipedi 'Stephen King' na samym dole pisze ;)

ocenił(a) film na 3
Ancymon89

"Zekranizować film?" Hmm no mogliby zrobić Mroczną Wieże... ale trzeba by było duży budżet i dobrego reżysera i wtedy mogłoby się udać...

ocenił(a) film na 8
Shopen

prawa do ekranizacji Wieży mają twórcy Zagubionych.

ocenił(a) film na 6
Ancymon89

Nie jest to motyw z opowiadania, ale często w filmach na motywach powieści Kinga pojawiają się np. jego książki czytane przez bohaterów [na pewno było coś takiego np. w Szpitalu Królestwo]...

Boję się, tak szczerze mówiąc, że film na motywach Mrocznej mógłby zostać totalnie spartolony. :P

ocenił(a) film na 6
MetalMia

Oprócz plakatu do Mrocznej Wieży pojawia się też na ścianie plakat do "Coś" Carpentera

ocenił(a) film na 7
Denis

Carpentera, który w swoim dorobku ma film pod tytułem "Mgła" ;)

ocenił(a) film na 6
Denis

Również to zauważyłam i wspomniałam o tym w temacie prawiącym również o Rolandzie i plakacie z nim w roli głównej :D

ocenił(a) film na 6
MetalMia

No film najprawdopodobniej powstanie. Niejako potwierdził to King. Za reżyserię ma odpowiadać JJ Abrams znany głównie z Lostów. King powiedział tez, że Darabont chciał się podjąć ekranizacji, ale nie zyskał aprobaty mistrza. Ciekawe jak to wyjdzie :D