PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Czytając opinie na temat tego filmu można zgłupieć. Jedni oceniają za arcydzieło drudzy za prawdziwy gniot(dziwne są ludzkie odczucia co do tego filmu). No cóż ale nie w tym rzecz, ja film zobaczyłem bo filmu takiego reżysera nie mogłem odpuścić(każdy z jego dotychczasowych filmów coś w sobie miał). I po obejżeniu, tego filmu moge powiedzieć że jak lubisz coś w stylu Silent Hill-a( a ja uwielbiam) to ten film wręcz jest stworzony dla Ciebie (mgła, potwory, postać obłokanej chrześcijanki i ta ciągła niepewność). Fabuła jest nietuzinkowa, ciekawa i zaskakująca w niektórych momentach a co sie ostatnio coraz rzadziej zdarza. Zaóważyłem że ludzie śmieją się z potworów z tego filmu, ja powiem że dawno mi tak stwory z filmu do gustu nieprzypadły(a niektóre wręcz mnie powaliły jak zostały zarąbiście wymyslone) (Twórcą nowego silenta mogły by się sprzydać niektóre pomysły).
Ostatnio oglądałem sobie Horror który podobno jest najstraszniejszy i najlepszy na filmwebie (Shutter - Widmo) i powiem tylko tyle że niektórzy posneli w pokoju przy nim, ja twardo patrzyłem do końca i średni film z dobrą końcówką ale nic specjalnego. I teraz mogę powiedzieć że te oceny, przynajmniej jeśli chodzi o ten gatunek filmów jest co najmniej śmieszny. Dla fana horrorów radziłbym się za bardzo nimi nie sugerować bo dużo fajnych filmów mu przejdzie koło nosa a do samych horrorów to się tylko zrazi. Przy horrorach bym wybierał te od ilości komentarzy te filmy mnie jeszcze nigdy nie zawiodły:P:P:P
Pozdrowienia