Czytając opinie na temat tego filmu można zgłupieć. Jedni oceniają za arcydzieło drudzy za prawdziwy gniot(dziwne są ludzkie odczucia co do tego filmu). No cóż ale nie w tym rzecz, ja film zobaczyłem bo filmu takiego reżysera nie mogłem odpuścić(każdy z jego dotychczasowych filmów coś w sobie miał). I po obejżeniu, tego filmu moge powiedzieć że jak lubisz coś w stylu Silent Hill-a( a ja uwielbiam) to ten film wręcz jest stworzony dla Ciebie (mgła, potwory, postać obłokanej chrześcijanki i ta ciągła niepewność). Fabuła jest nietuzinkowa, ciekawa i zaskakująca w niektórych momentach a co sie ostatnio coraz rzadziej zdarza. Zaóważyłem że ludzie śmieją się z potworów z tego filmu, ja powiem że dawno mi tak stwory z filmu do gustu nieprzypadły(a niektóre wręcz mnie powaliły jak zostały zarąbiście wymyslone) (Twórcą nowego silenta mogły by się sprzydać niektóre pomysły).
Ostatnio oglądałem sobie Horror który podobno jest najstraszniejszy i najlepszy na filmwebie (Shutter - Widmo) i powiem tylko tyle że niektórzy posneli w pokoju przy nim, ja twardo patrzyłem do końca i średni film z dobrą końcówką ale nic specjalnego. I teraz mogę powiedzieć że te oceny, przynajmniej jeśli chodzi o ten gatunek filmów jest co najmniej śmieszny. Dla fana horrorów radziłbym się za bardzo nimi nie sugerować bo dużo fajnych filmów mu przejdzie koło nosa a do samych horrorów to się tylko zrazi. Przy horrorach bym wybierał te od ilości komentarzy te filmy mnie jeszcze nigdy nie zawiodły:P:P:P
Pozdrowienia