Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232663
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Pr szę Państwa, jeśli komuś się ten film podobał, zapraszam do lektury tego opowiadania. Sama przeczytałam je już dawno temu i uważam je za najlepsze w dorobku pisarza. Film jest nudny jak flaki z olejem, do tego dialogi jakby siłą wyciskane z aktorów. Scenariusz jest stanowczo najsłabszym punktem filmu. Opowiadanie to było bardzo dobrym materiałem na doskonały oraz, niestety zostało skopane na całej linii.

kasztaniak

Opowiadanie zapierające dech w piersiach być może nie najlepsze lecz na pewno jedno z bardzo dobrych powieści Stephena Kinga i co do tego zgadzam sie w stu procentach.

Niestety nie miałam okazji obejrzeć filmu, ale pewnie nie jest nawet połowie dobry co książka.
Choć mogę się mylic :)

ocenił(a) film na 3
Lee_6

a ja za to ogladalem ten film, a nie czytalem ksiazki, lecz jestem w 100% pewny ze ksiazka, jakaby nie byla musi byc lepsza od tego filmu!!!!!!!!

ktoslepszy

Ja czytałem opowiadanie, na filmie bylem w kinie i szczerze powiem że już dawno żaden film tak mną nie wstrząsnął (w takim znaczeniu, że człowiek po seansie faktycznie zaczyna się zastanawiać nad poruszanymi w filmie kwestiami). Oczywiście, brakuje tu klimatu opowiadania Króla, lecz mimo to uważam obraz za absolutnie godny polecenia dla wszystkich ktorzy lubią inteligentne kino.

ManBehindTheMist

zgadzam się film z klimatem, pozostaje w pamięci i zmusza do refleksji wart uwagi. książki jeszcze nie czytałem, ale skoro film zrobił na mnie wrażenie to nie mogę się doczekać aż zasiądę do lektury:)