Zachęcający zwiastun a po seansie czuję niedosyt.
Początek dobry ale dalsza część rozczarowała mnie. Oczekiwałem że film będzie bardziej mroczny i tajemniczy a chwilami było po prostu śmiesznie , nie pasujące dialogi popsuły dramaturgię scen...ludzie kłócą się a tu nagle babcia rzuca puszka i po chwili mówi że ma jeszcze więcej:)
Ludzie w niektórych momentach śmiali się głośno:/
Według mnie było za dużo tych stworów.Wiem że film powstał na podstawie książki ale gdyby bohaterowie dłużej nie wiedzieli co ich atakuje efekt byłby zupełnie inny.Po prostu te potwory były zbyt dokładnie i zbyt często pokazywane.
Reżyser skupił się przede wszystkim na ludzkich emocjach i psychice, co nawet się udało.
Zakończenie pewnie tak jak dla większości było dla mnie zaskoczeniem.
Podsumowując: potworów było za dużo (niektóre za duże:P) , za wcześnie je pokazano, niepotrzebne śmieszne dialogi.
Pomysł na film dobry, realizacja słaba.
mi sie ten duży podobał;) smieszny faktycznie jest w wielu momentach ale ogolnie polecam 8/10 ojciec powiedział ze nie widzial gorszej koncowki od ponad 10 lat haha MIOD MALINA;] a jak bluzgał kiedy jeszcze siedzieli w tym jeepie hheh
Wstrzymam się z oceną ponieważ zauważyłem kilka ciekawych teorii i interpretacji dotyczących Mgły. Może zbyt powierzchownie przeanalizowałem ten film.Niektóre posty dają wiele do myślenia.Pewnie jeszcze długo nie będę zdecydowany co do oceny...
O tak to prawda. Mgla maksymalnie daje do myslenia. Ja swoja teorie mam. dlatego dalem filmowi 10/10. Geniusz. i jeszcze to zakonczenie
Zgadzam sie zupełnie poczatek filmu bardziej ciekawil kiedy ludzie niewiedzieli co ich atakuje a potwory mogły byc pokazane troche puzniej i trzymac widza w dłuższym napieciu natomiast zakonczenie dosc ciekawe tak jak w wiekrzasci powiesci Stephena Kinga film oceniam na 8 ale warto obejzec :)
no mi też czegoś brakowało:)) film mi sie podobał i momentami trzymał w niemałym napięciu ale parę scen było słabych. choćby ta z tymi wielkimi ptakami goniącymi szarańcze po sklepie. no nie podobało mi sie tym bardziej że normalnie to by tam wybuch niezły pożar a w filmie jakoś wszystkie produkty sklepowe były trudnopalne:)) końcówka - wkurzająca muzyka mnie trochę zbiła z tropu jednak ja chociażbym miał 20 kul to bym zrobił wszystko oprócz tego co zrobił bohater - artysta:))
8/10 bo były pewne minusy ale ogólnie jeden z najlepszych filmów na podstawie Kinga (Zielona Mila i Skazani na Shawshank są bez oceny bo przy 8 tutaj trzeba by było dać koło 15:))