PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232641
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Niska ocena

ocenił(a) film na 8

Wydaje mi się ,że niska ocena filmu bierze się stąd iż oglądały go głównie osoby oczekujące zupełnie czego innego po kategorii "horror". W ogóle byłbym ostrożny w kwestii nazywania tego filmu takowym. Osobiście nie oglądam filmów z tego gatunku gdyż mam za słabe nerwy na te wszechobecne sceny obrzydliwości , kilometry silikonowych flaków i ukazywanie z lubością różnych scen masakrowania ludzkiego ciała. A ten film obejrzałem w środku nocy i nie przestraszył mnie ani nie obrzydził choćby przez chwilę. Dlatego wydaje mi się ,że fani horrorów musieli czuć się bardzo rozczarowani po jego obejrzeniu i przydało by się jakoś inaczej zakwalifikować ten film aby nie dawać ludziom błędnego wyobrażenia co do tego czego mogą się po nim spodziewać.

ocenił(a) film na 10
Flameon

lol to jest horror dla wymagajacych widzow, a ze takich malo stad niska ocena. co ty wygadujesza za glupoty

ocenił(a) film na 8
Flameon

Edited.

ocenił(a) film na 5
Flameon

Filmy, o których mówisz to gore albo zwykłe, głupie slashery. Horror to gatunek, który ma przede wszystkim wywołać strach klimatem, a nie bezsensownymi scenami przemocy czy innej makabry. 'Mgła' jednak w moim przekonaniu nie spełnia tego wymogu, owszem, są w niej sceny dobre, ale niestety jedna jaskółka wiosny nie czyni. Ja byłem na filmie w kinie, specjalnie wybrałem się na seans wieczorny i z przykrością stwierdzam, że były to pieniądze wyrzucone w błoto.