PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232641
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

POMÓŻCIE

ocenił(a) film na 8

Zastanawiam się czy iść na to do kina. Przeczytałem różne opinie na temat tego filmu i już sam nie wiem. Proszę o OBIEKTYWNE opinie tych, którzy go oglądali w kinie. Nie piszcie spoilerów.

ocenił(a) film na 3
saruman22

Jeśli jesteś zagorzałym fanem Stephena Kinga to jest to pozycja obowiązkowa.

Jeśli widziałeś już co nieco klasyki to niekoniecznie. Wszystkie argumenty "ZA" można obalić stwierdzeniem "ale to już było". I to w lepszym wydaniu.

Nie daj się również nabrać na antyreligijny wygłos filmu. Owszem jest tam ciekawa postać "sekciary" ale jest ona drugoplanowa.

Generalnie jest to coś w rodzaju "Jestem legendą" czyli takiego sobie horroru udającego, że jest filmem o czymś więcej (o ludzkiej naturze, emocjach bla bla). Wychodzi to tak jak Mc Donaldowi serwowanie wyszukanych dań. Jeśli więc szukasz czegoś co zaspokoi twój głód horrorów/thrillerów to polecam. Jeśli jednak szukasz uczty filmowej to odpuść sobie.

YouzeQ

TO proste! idz do kina, czesc juz wiesz ze niektore opisy sa totalnie wyssane z palca i pisane przez kogos komu widocznie popcorn do glowy odwala. Jak ogladales juz cos Kinga to wiesz na czym polega przeslanie o ile mozna tak to nazwac. Ogolnie ta adaptacja jest nawet niezla.

pozwole sobie przytoczyc temat ktory powinien rozwiac twoje mysli :

Mgła" niczym "Blair Witch" 10/10
http://www.filmweb.pl/topic/820493/%22Mg%C5%82a%22+niczym+%22Blair+Witch%22+++++ ++++10+10.html