Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232663
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Film pozbawiony jakiegokolwiek wyrazu. Koniec równie przygnębiający, jak większość scen. Okrzyknięty hitem, okazuje się dnem i przynosi totalne rozczarowanie.

deus_ridens

Czemu pozbawiony wyrazu?Co konkretnie przynosi rozczarowanie?

ocenił(a) film na 1
deus_ridens

No właśnie ale dlaczego... ? też uważam że nie jest to film godny uwagi...

PS. a ty kasio205, czyżbyś też lubiła konie ?

ocenił(a) film na 1
deus_ridens

No właśnie ale dlaczego... ? też uważam że nie jest to film godny uwagi...

PS. a ty kasio205, czyżbyś też lubiła konie ?

Agaciaa_2

:-) bardzo lubie konie:)

co do filmu to nie uważam, ze jest aż taki kiepski.Bo popatrz pokazuje jak grupa normalnych ludzi (zwykłych ludzi takich jak my) została odcięta od świata, nie wiadomo co będzie dalej.....czy wszyscy umrą...czy jest nadzieja, a jeśli tak to gdzie?.....i wtedy zaczyna sie dramat...pozorna religijność zmienia się w fanatyzm...w obliczu zagrożenia morderstwo tłumaczone jest jako ofiara w imię wiary...

bardzo dobrze zagrała pani Comody...myśle, że chyba to pokazuje ten film, że tak naprawdę takie sytuacje pokazują nasze prawdziwe oblicze...

dramat jest też w innym watku, ojciec ratuje syna z rak pani Comody a w efekcie sam go zabija...hmmm....takie sytuacje powodują, że człowiek z dala od prawa i codzienności podejmuje decyzje zupełnie inne, trudne do oceny....

hmmm...a może to tylko moje "widzi mi się" na temat tego filmu?!?
a jakie są wasze opinie?

ocenił(a) film na 1
kasio205

Po twojej wypowiedzi kasio205 chętnie bym obejrzała Mgłę i doszukiwała się w niej ciekawych prawd życiowych ... jednak obejrzałam ją i uważam że pod względem wartości, ma tyle co piła czy droga bez powrotu. Nie mówię w ten sposób że nie ma rzadnego morału, ale w tych filmach chodzi głównie o wylew krwi, przez co często obraŻANA jest nasza inteligencja ... Osobiście wolę 6-ty zmysł, oko ... ogólnie horrory psychologiczne są dużo lepsze :)

Agaciaa_2

Hmmm...każdy ma prawo do własnego zdania, dlatego tez film, który podoba się mi może ci nie odpowiadać:)ale zawsze można porozmawiać:)

Agaciaa_2

A tak apropos w mgle nie było za dużo krwi.hmmm..moim zdaniem jest ona zupełnie inna od piły...no ale jak pisałam każdy ma prawo do własnej opinii:)