PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232624
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

PREMIERA MGŁA

ocenił(a) film na 1

Właśnie wróciłem z kina i jestem zafascynowany tym że najlepsze co było w KINIE to reklamy przed filmem, MGŁA - totalne dno, kto nie widził niech nie ogląda, a jesli chce zobaczyć, to niech poczeka z dwa dni bedzie pewnie gdzies szło sciągnąc, nie dawajcie zarabiac producentom takich filmów pieniędzy. A co mi sie w tym filmie podobało, chyba tylko jedna rzecz, może głupie to będzie ale tylko dekold jednej aktorki, reszta byla porażką, aktorzy do bani, jesli chodzi o scenariusz typowo amerykanski, a wykonanie kicha, Benny Hill lepiej wypada w porównaniu z tym filmem, totalnie nie polecam, ale to wszystko wedle gustu. Pozdrawiam tych co mają same superlatywy co do filmu, jesteście bez gustu, a dla reszty, tych co mnie popierają PIVko dla was. papapa.

ocenił(a) film na 6
Kuka_3

Nie masz prawa oceniac kogos po tym czy mu sie ten film podoba czy nie. Moglbym powiedziec ze ty jestes bezgusciem piszac to, ale tego nie zrobie bo jestem TOLERANCYJNY!

ocenił(a) film na 9
Kuka_3

Duża flaszka dla tych co myślą inaczej niż ten pan :)

ocenił(a) film na 5
Kuka_3

Hmmm....pożeram książki Kinga i za każdym razem jak wychodzi jakaś jej ekranizacja-biegnę do kina. "Mgłę" czytałem już jakiś czas temu i kiedy dowiedz się o adaptacji...nie mogłem wyczekać. Kiedy przeczytałem, że film kręcił Darabont-skakało mi z radości ciśnienie. Przecież koleś zrobił "Zieloną milę" i "Skazanych..." Wczoraj byłem na premierze...i nie wiem co myśleć!
Przez całość filmu następują po sobie sceny: bardzo fajne, nudne albo śmieszne, dlatego wrażenie ogólne jest...mieszane.
Film wcale nie jest taki zły jak piszą inni. Ma słabsze i mocniejsze punkty, przy niektórych scenach faktycznie ciężko jest się nie śmiać, ale...po seansie fajnie się takie sceny obgaduje. Dużym minusem w filmie są czasem za długie dialogi. Grupka facetów sterczy kilka minut i rozprawia o bzdetach. Kiepsko też specy od odtworzyli jeden z gatunków robali...ma takie śmieszne oczka jak kameleon i jest bardziej śmieszny niż straszny. Bardzo podobało mi się zakończenie...Inne niż w opowiadaniu. Gdyby cały film zrobiony był tak jak zakończenie to sukces murowany.
Polecam go czytelnikom Kinga...żeby porównali go sobie z opowiadaniem(wg. mnie 1:0 na korzyść opowiadania), zadowoleni będą pewnie też ci, którzy nie mają jakiś większych wymagań co do tego filmu i do kina wybiorą się poprostu żeby się rozerwać. Odradzam jednak tym którzy słyszeli (tak jak ja), że to najlepszy film grozy od ostatnich 9 lat, że hit...itd. Zawiedziecie się. Ja obejrzałem go jako wielbiciel prozy Stephena i wcale nie żałuję. Poprostu słabsza(co nie znaczy zła) adaptacja.

użytkownik usunięty
Kuka_3

Tu nie chodzi wcale o poparcie. Chodzi o to, że film jest do bani, wg mnie, przynajmniej.
Lubię Kinga. Widziałam kilka filmów na podstawie jego książek i nie byłam rozczarowana. "Mgła" jest porażką. Pod koniec seansu ludzie na sali po prostu już śmiali się w głos.
Jak dla mnie, to były wyrzucone pieniądze.
Niestety.
Aż boję się, kiedy postanowią zekranizować "Komórkę"...
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Kuka_3

Jeżeli zwracasz uwagę na dekolDy (LOL, świetna pisownia) aktorek to gratuluję, jesteś wybitnym koneserem i zwracasz uwagę na szczegóły. Wracaj oglądać Kubusia Puchatka, bo przynajmniej ten ma niezwykle porywający scenariusz.

A Mgła jest bardzo dobrym filmem, może nie najlepszym horrorem ostatnich lat (bulszit), ale z pewnością bardzo fajną produkcją pokazującą ludzką naturę.

PIVko dla tych, którzy mają zdanie tego pana w bańce odbytu. ^^