PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232617
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

"Mgła" to jak dla mnie jedno z najlepszych opowiadań Stephena Kinga. Widzę jednak, że film odbierany jest w dwojaki sposób, jedni nie pozostawiają na nim suchej nitki, z kolei innych ta ekranizacja usatyskakcjonowała. Więc warto iść do kina, skoro opowiadanie wywarło na mnie ogromne wrażenie? Proszę o odpowiedzi tych, którzy czytali "Mgłę".

ocenił(a) film na 4
DamienC

czytalem wiem sie wypowiem :) choc moje zdanie juz przedstawialem dosadnie.
nie, nie warto isc na ten film do kina :/ ten film jest najzwyczajniej nudny i bozbawiony klimatu - mowiac bardzo delikatnie.

nie moja rolą jest jednak odwodenie Cie od pojscia do kina. na Twoim miejscu pewnie i tak bym poszedl do kina skoro jestes fanem ?Kinga - ja tak zrobilem :) i pojde na kolejne ewentualne ekranizacje jego tworczosci mimo ze historia adaptacji Kinga jest bolesna :D

ocenił(a) film na 7
DamienC

sam musisz to oceniac, mi z kolei podobala sie ekranizacja, nie nalezy sie nastawiac na Bóg wie co i na pewno nie jest to jeden z lepszych horrorow ostatnich lat ale obejrzec mozna... ale lepiej nie w kinie

ocenił(a) film na 6
DamienC

Mi tez podobala sie ta ekranizacja. Na pewno dlugo pozostanie w mojej pamieci bo film wywarl na mnie ogromne wrazenie. Opowiadanie rzeczywiscie dobre, ale nie najlepsze jak dla mnie.

ocenił(a) film na 6
DamienC

Dziękuje wam wszystkim za opinie. Myślę, że jednak zdecyduje się obejrzeć ten film w kinie:)Jestem fanem wielu powieści i opowiadań S.Kinga(nie wszystkich oczywiście, niektóre miał jednak słabe), dlatego jakoś przeboleję, jeśli film mi nie "podejdzie", bo pójdę do kina wyłącznie z ciekawości, nie nastawiając się na wielkie kino;).