PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232633
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Szpoiler!

ocenił(a) film na 8

Generalnie nie cierpie tego typu filmów, tym bardziej jeśli są Jułesejowskiej produkcji.
Potworasy wychodzące z mgły i zabijające ludzi blablabla, ale...
Niesamowite wrażenie zrobiło na mnie to wszystko co się działo między ludźmi zamkniętymi
w sklepie. Na początku wszyscy zjednoczeni w strachu, bezradności i skorzy do pomocy
każdemu kto dzieli ten sam los w tym że sklepie. Potem rozłam i podział na ludzi rozumu i
ludzi wiary (gdzieś tam jeszcze wmotał się wątek rasistowskich żarcików ). Fanatyczne
religijne wywody versus weźmy i coś zróbmy. Trucizny, sznury pod sufitem, wielkie
krwiożercze robale z innego wymiaru. Czasami faktycznie trochę to wszystko przerysowane i
naciągane, ale do cholery, to jest film, tak?
Najbardziej mną wstrząsnął motyw w którym jeden z tych stojących po stronie Pani
Carmody dźgnął nożem "winnego" żołnierza i jak go potem wynieśli ze sklepu oraz
ZAKOŃCZENIE, mistrzowskie w swej fatalności.
Film straszny. Nie w sensie przerażający, ociekający grozą i takie tam, ale straszny ze
względu na drastyczność, bestialstwo i okrucieństwo (ludzi).
Zawiesiłam się po nim trochę.
W sumie to polecam.

chcekrakersa

W sumie bzdura trochę ja bym babę zaklebnował... jebni***ta i terrorystka... wybiera określone słowa nadinterperuje i ciągnie za sobą ogłupiałych amerykanów. Oczywiście w socialnu nie znalazł sie nikt kto by poprawadził ich do wali o przetrfanie... I ta rezygnacja na końcu. Mam uwierzyć że co mieli przejechać przez mgłę od drodze mijają inne samochy (które pewno miały benzynę) i jak się nie uda to kula w łep... faktycznie COŚ zrobili aby przertwać ale nie WSZYSTKO!!