PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=238725}

Mgła

The Mist
2007
5,8 233 tys. ocen
5,8 10 1 232641
5,5 29 krytyków
Mgła
powrót do forum filmu Mgła

Dlaczego zdecydowano się na takie zakończenie ? Opowiadanie zostawiało furtkę dla wyobraźni, film mógł się podobnie zakończyć, nie dając jasnej odpowiedzi co tak naprawdę się stało.

ocenił(a) film na 7
steemm

właśnie zakończenie w tym filmie było najlepsze. Bo inne. Niepotrzebna śmierć. Fajny pomysł moim zdaniem.

ocenił(a) film na 7
kamilneopl

zakończenie to właśnie to, co w tym filmie najlepsze. Sam Stephen King po premierze filmu, powiedział, że myślał nad takim zakończeniem, a jeśli król tak mówi, to musi ono być po prostu zajebiste :)

ocenił(a) film na 7
steemm

Dlatego, że w Ameryce filmy, które mają szcześliwe zakończenie (wiem, że to nie było, ale było dużo szcześliwsze niż oryginał) i takie w których amerykańska armia jest wszechmocna i wszystko ratuje, sprzedają sie lepiej.

ocenił(a) film na 6
Dealric

z perspektywy ogółu było szczęśliwsze, ale na pewno nie patrząc na jednostkę (Davida)

użytkownik usunięty
Juveninho

Ja myślę, że to po prostu kwestia tego, że ludzie nie lubią filmów bez wyraźnego zakończenia. W sumie mam mieszane uczucia. Książka podobała mi się na tyle, że poniekąd żałuję tego raczej niespodziewanego zwrotu akcji w filmie. Z drugiej strony - całkiem nieźle to uknuli. Szczęście ogółu wymieszane z dramatem Davida. A jaki to był dramat, skoro musiał zamordować własnego syna. Ale ta bohaterska armia, która nagle wyłania się z mgły i spala wszystkie jej skutki... Nie wiem, dla mnie to było trochę komiczne.

ocenił(a) film na 6

No właśnie miałem podobne myśli. Swoją drogą cała ta mgła, projekt strzała itp mogły by posłużyć jako baza do całkiem udanej gry.