Jesli chodzi o mnie to film był fajny, naprawde swietny do czasuu...BOZEE...jaka beznadziejna koncowka. Lubie zakonczenia w ktorych nie dokonca wiadomo o co chodzi,dają do myslenia, ale to - co to mialo byc ??? Czytałam ksiazke i nieliczac tego "drobnego" podkniecia to film nawet wydawal sie lepszy od niej, ale to zakonczenie zepsulo wszystko. Naprawde... przed obejrzeniem tego filmu polecam najpiewr przeczylac ksiazke.
Owszem warto najpierw przeczytać opowiadanie Kinga o tym tytule. Chociaż ja przyznam, że mnie końcówka się podobała - wczułam się w sytuacje tego faceta i na prawdę, poczekać nie mógł. A co do Kinga to kiedyś byłam jego ogromna fanką i nie chciałam oglądać ekranizacji jego dzieł - bo wydawały mi się zupełnie odbiegające od oryginału - bardzo często miały zmienione zakończenia. I od czasu obejrzenia "Sekretnego okna" a potem przeczytania naprawdę kiepskiego opowiadania kInga na którego podstawie nakręcono film z Deppem, muszę stwierdzić, ze scenarzyści odwalają kawał dobrej roboty - King psuje zakończenia! Większość jego opowiadań czy powieści ma fatalne zakończenia!
...ja nie wiem.Wiekszosc wypowiadajacych sie tu osob sa zachwyceni ta koncowka.Łooo...facet zabił wszystkich a minute pozniej okazało sie ze nie potrzebnie. No dobra, moze komus sie cos takiego podoba i w przypadku "Sekretnego okna masz" masz racje rezyser swietnie to zrobil, ale moim zdaniem we "mgle" nie powinni wymyslac czegos innego
Potwierdzam, film swietny i koncowka do czasu gdy sie pojawili bylo bardzo dobre ... ale to zakonczenie bylo dramatyczna ... nie lubie dramatow i mysle ze juz lepiej by bylo jak by go zjadly ...
[SPOILER]
poza tym ile on musial tam stac ze mgla opadla i pojawili sie zolnierze z miotaczami ognia ? jak stal to nic nie bylo widac nagle mgly niema a wszedzie sa zolnierze, ale to szczegol
Film bardzo sie podobal. Jedyny minus koncowka jak pojawiaja sie zolnierze
[/SPOILER]
Potwierdzam, film swietny i koncowka do czasu gdy sie pojawili bylo bardzo dobre ... ale to zakonczenie bylo dramatyczna ... nie lubie dramatow i mysle ze juz lepiej by bylo jak by go zjadly ...
[SPOILER]
poza tym ile on musial tam stac ze mgla opadla i pojawili sie zolnierze z miotaczami ognia ? jak stal to nic nie bylo widac nagle mgly niema a wszedzie sa zolnierze, ale to szczegol
Film bardzo sie podobal. Jedyny minus koncowka jak pojawiaja sie zolnierze
[/SPOILER]